NB I

Korán örült a KTE, 1-3-ról egyenlített az ETO

A hét közben a Magyar Kupa döntőjébe jutó KTE-Ereco 3-3-as döntetlent játszott hazai pályán a Győri ETO-val.

Korai volt az öröm, az ETO egyenlíteni tudott

A KTE-Erecóban nem léphetett pályára a sérüléssel bajlódó Alempijevics, Szavics és az eltiltott Bori sem. A vendégeknél is voltak hiányzók, Szabó Ottó, Nicorec, Sztanisics és Buggerra a maródiak listáján van, Fehér és Trajkovics eltiltását töltötte.

Rögtön nekiesett ellenfelének a hazai együttes, Ebala lövése centikkel kerülte el a kaput. A 6. percben viszont már nem volt szerencséje a Győrnek, Foxi passzolt Vujovicshoz, aki 13 méterről parádésan emelt Sztevanovics felett a jobb felső sarokba (1-0).

Nem hagyta abba a rohamokat a Tomiszlav Szivics csapata, egy szabadrúgás után Farkas fejelt kapura, de ezúttal a győriek kapusa résen volt. Negyedóra elteltével alakult ki az első komolyabb helyzet a vendégek előtt, Djordjevics fejelt közelről kapu fölé.

Ahogy telt az idő egyre inkább kezdett magára találni a Győr. Előbb Dinjar, majd Ji-Parana próbálkozott egy lövéssel, de ezek még elkerülték a kaput. A 35. percben viszont sikerült az egyenlítés, Dinjar adott volna be bal oldalról, ám labdája megpattant Gyagya lábán, és Ribánszki felett a hálóba pottyant (1-1).

Így döntetlen volt az állás az azonos pontszámmal rendelkező csapatok találkozóján az első 45 perc után. A szünetben Tomiszlav Szivics cserélt, Litsingi helyett Dosso lépett pályára.

A vendéglátók ugyanúgy kezdték ezt a félidőt, mint az elsőt: óriási lendülettel. A 47. percben Tököli kapott labdát a 16-os előtt, beljebb verekedte magát, majd a jobb alsó sarokba lőtt (2-1).

Pár percre rá egyenlíthetett volna a Győr, de Dinjar hét méteres lövését Ribánszki védte. Látszott, hogy a KTE szeretné döntésre vinni a dolgot, Tököi meg is tehette volna, de 20 méteres lövése centikkel elkerülte a kaput.
A 77. percben már nem tévedtek a hazaiak, Csukics gurított le egy labdát a mellette jobb oldalon érkező Foxihoz, aki 14 méterről nagy erővel felső kapufás gólt lőtt (3-1).

Nem sokáig örülhetett a közönség, mert Völgyi egy igencsak vitatható tizenegyest harcolt ki a Győrnek, amit Pilibaitis magabiztosan váltott gólra (3-2).

A góltól teljesen megzavarodott a hazai együttes, egy győri indítás után beragadtak a védők, Dudás egyedül törhetett kapura, majd parádésan a kapuba emelt (3-3).

Így a csapatok megosztoztak a pontokon, és továbbra is azonos pontszámmal állnak a Monicomp Ligában.

NB I. 27. forduló

KTE-Ereco-Győri ETO 3-3 (1-1)

Gólszerző: Vujovics (6.), Tököli (47.), Foxi (77.) ill. Dinjar (35.), Pilibaitis (82.-tizenegyesből), Dudás (88.)