Atlétika

Bolt sérülés miatt később kezdi a szezont

  • VNA

Usain Bolt sérülése miatt nem indul el a szombatra tervezett hazai versenyen, a háromszoros olimpiai bajnok így csak május végén Rómában kezdi meg a szezont.

Usain BoltAz előzetesen remélthez képest később kezdheti csak meg a szezont a háromszoros olimpiai bajnok sprinter, Usain Bolt. A jamaicai szupersztár ugyanis csütörtökön lemondta szereplését a szombatra tervezett hazai versenyen. A sportoló menedzsmentje a londoni sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy Boltot kisebb sérülés akadályozza, így majd csak a május 26-ai római Gyémánt Liga-versenyen áll először rajthoz. A szombaton Kingstonban rendezendő atlétikai versenyen ott lesz viszont a rajtnál a 100 méter korábbi világrekordere, a most 200-on induló Asafa Powell.

Bolt már az eredeti tervek szerint sem indult volna a ma este Dohában kezdődő Gyémánt Liga-sorozat első állomásán, amit Lamine Diack, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöke aggasztónak tart. „Figyelnünk kell az ilyen jelzésekre, és meg kell próbálnunk jövőre másképpen szervezni a dolgokat. A Gyémánt Liga sorozat nagyon fontos az atlétika jövője szempontjából.” – utalt arra a szenegáli sportdiplomata, hogy az atlétika elsőszámú sztárjának távolléte nem tesz jót a nagy presztízsű versenysorozatnak.

Usain Bolt – jelen állás szerint – a tegui világbajnokság előtt négyszer fut majd Európában. A római verseny után öt nappal ugyanis Ostravában indul, majd a május 22-i monacói és a június 9-i oslói Gyémánt Liga-versenyen is ott lesz a rajtnál.