Átigazolás

Afellay a nyáron Liverpoolba költözhet

Ibrahim Afellay, a Barcelona támadó középpályása Kenny Dalglish kérésére a nyáron a Liverpoolhoz igazolhat. Angol lapértesülések szerint a holland válogatott játékosért 10 millió eurót kérnek a katalánok.

Ibrahim Afellay, a Barcelona holland középpályása a Betis elleni Kiráy Kupa-meccsen.
A Barcelona holland középpályása, Ibrahim Afellay a Liverpool hívó szavára a nyáron elhagyhatja a gránátvörös-kék egyesületet. Kenny Dalglish, a Vörösök vezetőedzője a szezon végén szeretné megerősíteni a keretét, és a nyári átigazolási szezonban több játékost is szerződtetne a Mersey-parti klubhoz.

Dalglish kívánságlistáján előkelő helyen szerepel a 25 éves holland válogatott középpályás, aki kevés játéklehetőséghez jut a Barcelonában téli leigazolása óta. A tavaszi szezon során a PSV korábbi kiválósága a bajnokságban mindössze négyszer jutott szóhoz kezdőként a Barcában, és a hírek szerint elvágyódik a katalán sztárcsapatból.

Angol lapértesülések szerint az anyagi gondokkal küszködő Barcelonának kapóra jönne a Liverpool érdeklődése, és 10 millió euróért elengedné a télen mindössze 3 millióért szerződtetett Afellayt. Ezt az összeget a Liverpool is hajlandó lenne kifizetni a hollandért, így jó esély mutatkozik arra, hogy a nyáron Angliába költözik Dzsudzsák Balázs korábbi csapattársa.