Jégkorong-vb

Ovecskin csatlakozik az orosz válogatotthoz

A Washington Capitals sima, 4-0-s vereséget szenvedett a Tampa Bay Lightningtől az NHL rájátszásának második körében, így a Fővárosiak sztárja, Alexander Ovecskin is csatlakozik a szlovákiai jégkorong-világbajnokságon szereplő orosz válogatotthoz.

A Washington és a Tampa Bay párharca ért véget először az NHL főcsoport-elődöntői közül, így a Capitals játékosainak már nincsenek kötelezettségeik a tengerentúlon. Így Alexander Ovecskin is felszabadult, és az orosz szövetség azonnal üzent is a játékosért, aki Vlagyiszlav Tretyak elnök bejelentése szerint vállalta a részvételt a világbajnokságon. Igaz, ehhez még klubjának is hozzá kell járulnia, de ez gyakorlatilag csak formalitás.

Alexander Ovecskin, a Washington Capitals csatára sétál az öltözőfolyosón a csapat Tampa Bay Lightning elleni NHL-mérkőzése után a rájátszásban 2011 májusában

A csatár szombaton csatlakozhat a Szbornajához, így a vasárnapi csehek elleni és a hétfői Finnország elleni mérkőzéseken vehet részt a középdöntős fordulóban. Oroszország két győzelme és egy veresége után a Szlovákia ellen szerzett három pontját vitte magával az első csoportköből, így az E csoport negyedik helyén áll, és az említetteken kívül Dániával mérkőzik még meg csütörtökön este.

Ovecskin német csapattársa, Marco Sturm nem szerepel a világbajnokságon. Egészen egyszerűen azért, mert nem tartanak rá igényt.