Bajnokok Ligája

Nem felejtettük el Rómát - Ryan Giggs

Ryan Giggs, a Manchester United veterán szélsője szerint a 2009-es római vereség emléke fájdalmasan él a játékosokban, de május 28-án a Wembleyben visszavághatnak a Barcelonának. Két éve a katalánok 2-0-ra győzték le a Vörös Ördögöket a Bajnokok Ligája döntőjében.

"Remélem, a Wembleyben jobbak leszünk. Mindannyiunk fejében ott kísért még a római vereség emléke. Most itt a lehetőség, hogy bebizonyítsuk, mi vagyunk a jobbak. Az ellenfelünk fantasztikus csapat, és talán náluk futballozik a világ legjobb játékosa is, és ez bizony probléma. Egy nagy múltú stadionban fogunk játszani, ami maga a futballtörténelem, mindent meg fogunk tenni, hogy mi nyerjünk."

A 37 éves Giggs hozzátette: "Hatalmas eredmény, hogy harmadik döntőnket játszhatjuk négy éven belül. Számomra különösen nagy jeletőséggel bír. Nem vagyok már fiatal, ez nekem jutalomjáték."

A Manchester United egyébként első BEK-serlegét éppen a Wembleyben nyerte, 1968-ban, Matt Busby irányításával. Sir Alex Fergusonnal további két elsőséget ünnepelhetett a klub.