Baleset

Hét embert küldött kórházba az elszabadult ló - videó

Zsokéja nélkül letért a pályáról és a nézők közé ugrott egy ló az ausztráliai Warrnambool versenypályán egy akadályfutó-versenyen. A nézőtéren heten megsérültek, köztük egy kétéves kislány kulcsonttörést szenvedett. Az elszabadult állat ezután kimenekült az utcára, és a rendőrök csak később tudták befogni.

Ló és lovasa esik el egy akadály mögött a 2010-as Grand National lovasversenyen

Ausztráliában nagy az ellenszenv a lovas akadályfutó-versenyekkel kapcsolatban, mivel az állatok és a lovasok számára is veszélyes. Maguk az akadályok nem magasak ugyan, de az aszimmetrikus akadályok, a nagy tempó és az összesűrűsödő mezőny miatt gyakoriak az esések. Emiatt csak két államban engedélyezik ilyen események rendezését, és az idei Grand Annual Steeplechase-t is csak ketten tudták befejezni a tizenegy indulóból.

A kiesők közül az egyik ló, Banna Strand az utolsó akadályok előtt letért a pályáról, és inkább egy közel két és fél méter magas falat ugrott át, aminek a túloldalán már a nézőtér kezdődött. A balesetben heten megsérültek, közülük a már említett kétéves kislány kulcsonttörése volt a legsúlyosabb.