Női kosárlabda

Négy meccsel hangol az Eb-pótselejtezőre a válogatott

  • MTI

Négy mérkőzéssel hangol a június elején sorra kerülő Európa-bajnoki pótselejtezőre a női kosárlabda-válogatott, amely Sopronban kezdte meg az egy hónapos felkészülést.

Székely Norbert szövetségi kapitány - aki nemrég bajnoki címre vezette az MKB-Euroleasing Sopront - együttese május 22-ig a hűség városában gyakorol, közben 12-én és 13-án a kontinenstornának otthont adó Lengyelországban vív edzőmérkőzést. A keret május 23-án költözik át Pasarétre, ahol 27-én és 28-án Szlovákiát fogadja, majd ismét visszatelepszik Sopronba.

A válogatottól - melynek kapitánya a pécsi Fegyverneky Zsófia - jogosultan távol van Raksányi Krisztina és Vida Anna, előbbi érettségi kötelezettségei, utóbbi betegség miatt hiányzik egyelőre. Szlimák Hajnalka és Nagy-Bujdosó Nóra egyéb elfoglaltságokra hivatkozva nem érkezett meg az edzőtáborba.
A nemzeti csapat június 3. és 7. között Sopronban csap össze Hollandiával, Finnországgal, Ukrajnával és Bulgáriával, a csoport győztese a másik pótselejtezős kvintett legjobbjával mérkőzik meg az egyetlen kiadó Eb-helyért. A június 18-tól július 3-ig tartó Európa-bajnokságra Bydgoszcz-ban, Katowicében és Lódzban kerül sor.

A válogatott kerete:


Fegyverneky Zsófia (kapitány, Pécs 2010), Honti Kata (MKB-Euroleasing Sopron), Vajda Anna (Praha), Krivacsevics Tijána (MKB-Euroleasing Sopron), Fűrész Diána (MKB-Euroleasing Sopron), Varga Zsófia (MKB-Euroleasing Sopron), Horti Dóra (MKB-Euroleasing Sopron), Horváth Zsófia (Seat Lami-Véd Győr), Szécsi Orsolya (Duquesne University), Rasheed Rita (Mediteam Szeged), Laklóth Anna (Mediteam Szeged), Simon Zsófia (Seat Lami-Véd Győr), Czank Tímea (MKB-Euroleasing Sopron), Raksányi Krisztina (Pécs 2010), Vida Anna (Seat Lami-Véd Győr)

Az Európa-bajnoki pótselejtező programja Sopronban:

június 3., péntek

MAGYARORSZÁG-Hollandia 18 ó
Bulgária-Finnország 20:15

június 4. szombat

MAGYARORSZÁG-Finnország 18 ó
Ukrajna-Bulgária 20:15

június 5. vasárnap

MAGYARORSZÁG-Ukrajna 18 ó
Hollandia-Finnország 20:15

június 6. hétfő

pihenőnap

június 7. kedd

MAGYARORSZÁG-Bulgária 18 ó
Ukrajna-Hollandia 20:15

június 8. szerda

Finnország-Ukrajna 18 ó
Hollandia-Bulgária 20:15