Magyar Kupa

Magabiztos hazai sikerrel, kettős győzelemmel döntős a Videoton

A Videoton a két héttel ezelőtti idegenbeli siker után hazai pályán is megverte a Kaposvári Rákóczit a Magyar Kupa elődöntőjében, és kettős győzelemmel jutott be a fináléba, ahol a Kecskemét vár a fehérváriakra. Dr. Mezey György együttese tartalékosan is meggyőző teljesítményt nyújtott, és Vasiljevic duplájával, valamint Vaskó fejesével és Nikolics góljával 4-0-ra nyert.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Videoton-Kaposvári Rákóczi 4-0 (2-0), Továbbjutott a Videoton, 5-0-ás összesítéssel.
Székesfehérvár, 1300 néző, v.: Solymosi
Gólszerző: Vasiljevic (11., 56.), Vaskó (17.), Nikolics (92.)
Sárga lap: Hidvégi (29.), illetve Portulez (53.), Pavlovic (86.)

Videoton: Sebők - Lázár, Lipták, Vaskó (Izing, 68.), Hidvégi - Gosztonyi (Nagy D., 59.), Szakály D., Polonkai (Milanovic, a szünetben) - Nikolics, Lencse, Vasiljevic
Kaposvár: Kovács Z. - Okuka (Pavlovic, 50.), Kardos, Máté P. (Zsók, 54.), Korhut - Bőle, Portulez, Pedro, Farkas Z. (Balázs B., 76.) - Jawad, Szepessy

Az első nagy lehetőség a Videoton előtt adódott: a 4. percben Lázár beadását Vasiljevic fejelte az ötösről a kapu fölé. Hat perccel később viszont már pontosabb volt a szerb középpályás: Polonkai jobb oldali beadását Lencse eltörte, de érkezett Vasiljevic, és közelről a hálóba passzolt (1-0).

Öt perccel később már kettővel (összesítésben pedig hárommal) ment a Vidi: Vasiljevic ívelt be a kapu elé balról, Vaskó teljesen üresen fejelhetett a bal sarokba (2-0).

Eldőlni látszott a párharc már az első félidőben, a Kaposvár a játékrész hajrájában ugyan kissé magához tért, Bőle kétszer is veszélyeztetett a hazai kapu előtt, de mindkét próbálkozását védte Sebők, majd a 44. percben Farkas Zoltán fejelt mellé. A Rákóczi a szünet előtt kiszabadult a szorításból, de szinte lehetetlen helyzetből kellett nekivágnia Sisa Tibor fiainak a második félidőnek.

Vasiljevic (balra) a mezőny legjobbja volt a kaposvár elleni Magyar Kupa-elődöntőn

A második felvonás az elsőhöz hasonlóan kezdődött: Vasiljevic előbb hibázott a kapu előtt (a 49. percben lövése a kapusról szögletre pattant), majd betalált: az 56. percben Lázár ívelt be jobbról, Vasiljevic a tizenhatos bal sarkáról, kapásból tüzelt a bal sarokba (3-0).

A vendégeket nem törte össze teljesen az újabb gól, becsületből küzdöttek tovább, a 61. percben Szepessy lőtt éles szögből, jobbról, Sebők hárított. Egy perc múlva Farkas Zoltán távoli próbálkozását fogta a portás. A Videoton sem eresztett ki teljesen, de a mérkőzés végére leült az iram, várták már a játékosok a végső sípszót. A lefújás előtt még Nikolics is betalált, egy védelmi hibát kihasználva helyezett a bal alsóba (4-0).

A Videoton kettős győzelemmel, 5-0-ás összesítéssel jutott be a Magyar Kupa döntőjébe, ahol a Kecskemét lesz az ellenfele. Dr. Mezey György a második félidőben fiataloknak is esélyt adott a bizonyításra az egyébként rendkívül sportszerű találkozón. A fehérváriak trénere a visszavágó előtt elmondta, hogy a sok sérült miatt nehézségek árán tudta kiállítani a 18 fős keretet, de csapata tartalékosan is meggyőző, magabiztos teljesítményt nyújtott.

Története negyedik fináléjára készülhet a Videoton a Magyar Kupában, a székesfehérvári alakulat eddig egyszer, 2006-ban nyerte meg a sorozatot, ezúttal pedig a duplázásra is jó esélye van, ugyanis toronymagasan, tízpontos előnnyel vezet a bajnokságban négy fordulóval a vége előtt.

A döntőben: Videoton-Kecskeméti TE-Ereco.