Atlétika

Rudisha lemondta indulását a Gyémánt Liga nyitányán

David Rudisha, a 800 méteres férfi síkfutás világcsúcstartója sérülés miatt kénytelen volt lemondani szereplését a 2011-es Gyémánt Liga-sorozat pénteki nyitóversenyén, amit Dohában rendeznek.

A 22 éves kenyai  futó tavaly kategóriájában megnyerte a sorozatot, és év végén a Nemzetközi Atlétikai Szövetség az év férfi atlétájának választotta. Rudishának a múlt héten sérült meg a bal lába, de elmondása szerint nem nagy a baj, de elővigyázatosságból lemondta az indulást a katari viadalon.

"Nagyon csalódott vagyok, hogy nem állhatok rajthoz ezen a találkozón, mert az elmúlt négy évben mindig itt nyitottam meg a nyári versenyszezonomat" - nyilatkozta az atléta, aki idei első megmérettetésén, a március 3-i melbourne-i IAAF World Challenge versenyen a 2010-es év legjobb idejét futotta 800-on (1:43.88), és idei fő célkitűzése a világbajnoki arany megszerzése Teguban, mivel éremkollekciójából már csak a vb- (és olimpiai) elsőség hiányzik.

Abubaker Kaki és David RudishaRudisha elmondta, hogy bal lábszárában sérültek meg az izmok, de szerencsére nincs törés, és a porcok sem károsodtak. Tervei szerint még májusban visszatér a versenypályára.

A dohai Gyémánt Liga-nyitányhoz kapcsolódó hír, hogy Rudisha egyik legnagyobb riválisa, a szudáni Abubaker Kaki is lemondta szereplését, a kétszeres fedettpályás világbajnok atléta izomsérülés miatt volt kénytelen visszalépni. Szóvivőjének tájékoztatása szerint a futónak edzés közben begörcsölt a lába, a vizsgálatok könnyebb izomhúzódást mutattak ki nála.