Magyar Kupa előzetes

Csank már pihentet, Szivics nem venné lazára

A KTE-Ereco 5-1-es hazai sikere után nagy esélyesként érkezik Zalaegerszegre a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágójára.

A ZTE megpróbálná a lehetetlent a KTE ellen - Fotó: delmagyar.hu

A ZTE az utóbbi hetekben igencsak gyengén futballozik, védelme számolatlanul kapja a gólokat egyéni hibák után. Ez különösen Kecskeméten volt bosszantó a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, hiszen az ott elszenvedett 5-1-es vereséggel gyakorlatilag elvesztette az esélyét a döntőre. Márpedig a zalaiaknak ebben a szezonban ez lett volna a legkönnyebb útja a nemzetközi szereplés kiharcolásának.

Csank János vezetőedző most sincs könnyű helyzetben, hiszen néhány játékosát nélkülözni kénytelen a visszavágó előtt.

„Sajnos néhány játékos kisebb sérüléssel bajlódik, így változtatni kell a csapaton. Panikvarnak a combja fáj és Vlaszákot is valószínűleg pihentetem. Mindent megteszünk, s majd meglátjuk, mire lesz mindez elég. A jelenlegi helyzetben csodára lenne szükségünk, viszont varázslók nem vagyunk, bár azért akadtak már csodák a futballban” – bizakodott a tréner a Zalai Hírlapban.

Sokkal derűsebben látja a jövőt Tomiszlav Szivics, hiszen a KTE-Ereco történelmi tettet hajthat végre a döntőbe kerüléssel.

„Nagyon remélem, hogy az idei május 17-e is mérföldkő lesz a kecskeméti labdarúgásban. Hatalmas előnnyel érkezünk a ZTE elleni visszavágóra, de ígérem, nem vesszük lazára a meccset. Egy komoly csapat ezt nem engedheti meg magának, márpedig mi komoly együttes vagyunk” – jelentette ki a vendégek szerb trénere.

Magyar Kupa elődöntó visszavágó

Zalaegerszegi TE–Kecskeméti TE-Ereco, 17 (Sport 1)

Az első mérkőzés 1–5