Jégkorong-vb

A szlovákok visszatértek a valóságba - sajtóvisszhang

  • MTI

Csalódottan számolt be a hétfői szlovák sajtó arról, hogy a hazai válogatott a jégkorong-világbajnokságon vasárnap este 4-3-as vereséget szenvedett a németektől.

"Visszatértünk a valóságba. Leckét kaptunk a németektől" - írja a Hospodárské Noviny. "A végső hajrá túl későn jött. A második harmadban elestünk" - tette hozzá a Pravda.

"Nem történt csoda. A dolog kegyetlen, de ez a valóság" - vélekedik a Novy Cas. "Német lecke hatékonyságból" - húzza alá a Sport.

A németek a második harmadban már 4-0-ra vezettek, de a harmadik harmad elején a szlovákok feltámadtak, és nyolc perc alatt három gólt lőttek. Kiegyenlíteni azonban már nem volt erejük. A németek már az első mérkőzésükön is meglepetést okoztak azzal, hogy 2-0-ra megverték az oroszokat.

"A csillagokkal teletűzdelt szlovák csapat az öt emberelőnyből egyet sem tudott kihasználni. Ez jelez valamit" - mutatott rá a Pravda. "Pszichikailag a mélyponton voltunk, amikor már négy gólt is kaptunk, de egyet sem szereztünk" - ismerte be a védő Milan Jurcina.

"A szlovák hokisok későn kezdtek hajrázni. A második harmadban a padlóra kerültek, s a harmadik harmad elején már csak a törülközőre vártak. Ekkor azonban felébredtek, és nem egészen nyolc perc alatt háromszor találtak a hálóba. A kihasználatlan helyzetekért azonban megfizettek" - írja a Pravda.

"Az oroszokat le kell győznünk" - nyilatkozta Marian Hossa, aki a németek ellen lépett először jégre a vb-n. "A nézők fantasztikus hangulatot teremtettek, nem tudom mi lett volna, ha kiegyenlítünk, esetleg nyerünk" - tette hozzá a Chicago játékosa.

Általános a vélemény, hogy a szlovák válogatott sem az első, szlovének elleni győztes meccsen, sem a németekkel szemben elveszett összecsapáson nem remekelt. "Ez a valóság. Meg kellett hajolnunk a németek kemény munkája előtt" - szögezte le a Novy Cas.

Glen Hanlon, edző szerint ennek ellenére nincs ok a pánikra. "Nem szabad elfelejteni, hogy tavaly a németek a világbajnokság elődöntőjében voltak" - jegyezte meg.