Chelsea

Örülök, hogy nyomás nehezedik a Manchesterre - Carlo Ancelotti

A Chelsea szombaton vitatható gólokkal ugyan, de legyőzte a Tottenhamet a Premier League 35. fordulójában, így három pontra megközelítette a listavezető Manchester Unitedet. Sir Alex Ferguson csapatának így mindenképpen jó eredményt kell elérnie az Arsenal ellen, ha növelni akarja a különbséget. Carlo Ancelotti, a kékek trénere szerint épp emiatt ma nagy nyomás nehezedik majd a Vörös Ördögök vállára.

Ancelotti a Tottenham elleni mérkőzésen a 35. fordulóban - Fotó: AFP
Nem tudom és nem is érdekel, hogy mi történik vasárnap. Lehet, hogy az Arsenal fantasztikus játékkal megszerzi a három pontot, de az is megeshet, hogy a Manchester simán győz és ismét 6 pont lesz köztünk a különbség” - nyilatkozta Ancelotti a győztes mérkőzés után.

Ha a Chelsea szempontjából jól alakul a Vörös Ördögök vasárnapi, Arsenal elleni bajnokija (a londoni csapat győzelmének drukkol az angol főváros kékebbik oldala is), akkor a hátrányuk mindössze három pont marad, és úgy utazhatnak jövő héten az Old Traffordra, hogy egy esetleges győzelemmel átveszik a tabellán a vezető helyet.

Azt hiszem, hogy nekünk mostantól kezdve nincs más dolgunk, mint keményen edzeni és tisztességesen felkészülni a következő mérkőzésünkre, éppen a Manchester ellen” - tette hozzá az olasz vezetőedző.

Nem lesz könnyű dolguk, az idényben csak egyszer sikerült legyőzniük Sir Alex Ferguson együttesét, méghozzá hazai pályán a bajnokságban, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mindkét mérkőzését a manchesteriek nyerték.