Serie A

Kaotikus mérkőzésen Roma-győzelem Bariban

A 95. percben szerzett Rosi-góllal nyerte meg a már biztos kieső Bari elleni bajnokiját a Roma a Serie A 35. fordulójának három kiállítást és három büntetőt hozó vasárnap esti mérkőzésén.

Finoman szólva sem kezdődött izgalmasan a mérkőzés. A Roma lassú tempóban járatta a labdát, a Bari pedig a stabil védekezésre építette a játékát. A már kiesett Kakasok a 25. percben jutottak el először a vendégkapuig, de akkor rögtön gólt is szereztek. Juan kezére pattant a labda egy jobb oldali beadásból, a játékvezető tizenegyest ítélt, Bentivoglio pedig berúgta. (1-0)

Ezt követően felpörgött a tempó, és gyorsan egyenlítettek a Farkasok. A 30. percben harcoltak ki szabadrúgást a Bari tizenhatosa előtt, aminek elvégzésére a bíró megadta a jelet annak ellenére, hogy Gillet még a sorfalat állítgatta, Totti pedig a kapu üresen maradt jobb oldalába lőtt. (1-1)

Totti gólöröme a Serie A-ban

Az irányítást ezután is a kezében tartotta a fővárosi együttes, és a 38. percben Pizarro révén jutottak lövéshez, a chilei próbálkozását azonban blokkolták a védők. Rögtön ezt követően jött egy lövés Tottitól, ami után Parisi kezéről vágódott le a játékszer, a játékvezető azonban továbbot intett.

A Bari pedig egy kontrából újra megszerezte a vezetést, Romero beadására szinte teljesen egyedül érkezett Huseklepp, és Juan vigyázó tekintetétől kísérve Doni kapujának jobb oldalába fejelt. (2-1)

A második félidő elején De Rossi már-már szokásához híven elveszítette a fejét, és kiállíttatta magát.

Ennek ellenére a Roma szerezte a mérkőzés következő gólját, miután Parisi lerántotta Juant a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Totti belőtte. (2-2)

Egy perccel később újra vezethetett volna a Bari, miután Juan rosszul ért bele egy beadásba, de a labda óriási szerencséjé kifelé pattant a hosszú oldali kapufáról.

A folytatásban eleinte a vendégek voltak veszélyesebbek, de az utolsó negyedóra kezdetén a hazaiaknak is voltak lehetőségeik. A 75. percben például Doninak kellett amolyan NFL-elkapókra jellemző mozdulattal fél kézzel lehúznia egy rajta túlszálló labdát, mert a hosszú oldalon veszélyesen érkezett Huseklepp.

A Farkasok a 79. percben könnyedén vezetést szerezhettek volna, miután Borriellót lerántották a kapu előtt, a bíró tizenegyest adott, Gliknek pedig piros lapot. A büntetőt megint Totti végezte el, viszont ugyanoda lőtte ahova az előzőt, Gillet pedig ujjheggyel a kapufára tolta a labdát.

A hajrában egy kontra után a Bari még eljutott egy felső lécig, illetve Perrottát is kiállították - érdekes körülmények között, ugyanis nem túl gyengén ugyan, de félig-meddig barátkozva ütött ellenfele hátára, aki eljátszotta, hogy őt bántották. A slusszpoén azonban még hátravolt: a 95. percben egy bal oldali beadás eljutott az előrehúzódó cserejobbhátvédig, Rosiig, az ő hasáról pedig a kapuba pattant. (2-3)

Ezzel a Roma megnyerte a mérkőzést, és egy pontra megközelítette a negyedik, BL-selejtezős helyen álló Laziót, amely hétfőn mérkőzik meg a Juventusszal.

Serie A, 35. forduló:

Bari-AS Roma 2-3 (2-1)
gólszerző: Bentivoglio (25., 11-esből), Huseklepp (42.), illetve Totti (30., 57., a másodikat 11-esből), Rosi (95.)
piros lap: Glik (78.), illetve De Rossi (48.), Perrotta (91.)

Korábban játszották:   
AC Milan-Bologna 1-0 (1-0)
gólszerző: Flamini (8.)
piros lap: Della Rocca (82., Bologna)

Catania-Cagliari 2-0 (0-0)
gólszerző: Silvestre (78.), Bergessio (82.)
piros lap: Alvarez (74., Catania)

Chievo-Lecce 1-0 (0-0)
gólszerző: Rigoni (58.)

Fiorentina-Udinese 5-2 (2-1)
gólszerző: Vargas (9.), D,Agostino (21., 51.), Cerci (71., 86.), illetve Pinzi (29.), Asamoah (57.)

Parma-Palermo 3-1 (2-0)
gólszerző: Dzemaili (2.), Modesto (18.), Candreva (89.), illetve Pastore (56.)

Sampdoria-Brescia 3-3 (0-0)
gólszerző: Pozzi (55.), Tissone (63.), Mannini (90.), illetve Eder (50.), Caracciolo (58., 84.)

Szombaton játszották:
Napoli-Genoa 1-0 (0-0)
gólszerző: Hamsik (83.)

Cesena-Internazionale 1-2 (0-0)
gólszerző: Budan (56.), illetve Pazzini (91., 95.)

Hétfőn játsszák:
Lazio-Juventus 20:45

Serie A tabella