Premier League előzetes

Wenger csapata segítheti a Chelsea-t a Manchester nyomába

A londoni Ágyúsok a listavezető Manchester Unitedet fogadják a Premier League 35. fordulójában, és pontszerzésük esetén a Carlo Ancelotti által irányított városi riválisnak tesznek szívességet. Emellett persze a Chelsea-nek is hoznia kell a Tottenham elleni összecsapást, ha nem akar kiszállni a bajnoki címért folytatott versenyből. A Newcastle a Liverpoolhoz látogat, a Manchester City pedig otthon próbálja bebiztosítani a BL-t érő 4. helyet a West Ham United ellen. Bogdán Ádám csapata, a Bolton a Blackburn ellen, Gera Zoltán Fulhamje a Sunderlanddel játszik.

Chelsea-Tottenham
szombat 18:30 (Digi Sport) hatharom-tipp: 1
Városi rangadón kell kivívnia a Manchester United további üldözésének lehetőségét Carlo Ancelotti csapatának a 35. fordulóban, hiszen Harry Redknapp csapata érkezik a Stamford Bridge-re. A kékek lemaradása hat pont a Vörös Ördögök mögött, így az esetleges pontvesztés a végső búcsút jelentheti a bajnoki címtől. A múlt héten mutatott játékuk azonban bizakodásra ad okot a szurkolóknak, egy körrel korábban a Birminghamet győzték le 3-0-ra. Ráadásul a kék mezben ezidáig gólképtelen Fernando Torres is betalált, nem kis mentális terhet ledobva ezzel saját magáról. „Meg kell tennünk, ami tőlünk kitelik, győznünk kell, és utána szoríthatunk az Arsenalnak” - mondta Ancelotti a mérkőzés előtt. A Tottenham csak döntetlent játszott előzőleg, valamint több védőjét is kénytelen lesz nélkülözni, ellenben a hazaiak fontosabb sérült nélkül vágnak neki a mérkőzésnek. A fogadóirodák szerint is a hazai győzelem a valószínűbb, de Angliában, és azon belül Londonban egy csapat ellen sem mehet biztosra senki, egy olyan klub ellen pedig végképp nem, amelyik a Bajnokok Ligáját érő 4. helyért küzd.

Liverpool-Newcastle
vasárnap 13:00 (Digi Sport Plusz) hatharom tipp: X
Ezen a mérkőzésen is kötelező lenne a hazaiak győzelme, ha a következő szezonban nemzetközi porondon is szeretnének kalandozni. Kenny Dalglish csapata három ponttal van lemaradva a már Európa Ligát érő 5. helytől, és ha a Chelsea hozza a Tottenham elleni meccset, akkor pontegyenlőség is előfordulhat három fordulóval az idény vége előtt. Persze ehhez a 11. helyen lévő Szarkáknak is lesz egy-két szavuk. Az utóbbi időben kicsit visszaestek ugyan, de nem egyszer igen mutatós játékkal lepték meg közönségüket. A sérülések egyik felet sem kerülték el, a hazaiaknál Agger, Johnson és Gerrard továbbra sem bevethető, míg a vendégek Ireland, Gosling és Smith játékára nem számíthatnak. Andy Caroll első mérkőzését játszhatja előző csapata ellen, így nála biztosan nem lesznek motivációs problémák, de a többiek is meríthetnek az előző fordulóban lőtt ötösből a (Birmingham hálóját terhelték meg ennyivel), így nem meglepő, hogy az oddsok alapján a vendégek pontszerzése meglepetésszámba menne.

Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője a Chelsea elleni bajnokin


Arsenal-Manchester United
vasárnap 15:05 (Digi Sport) hatharom-tipp: 2
Arsene Wenger csapata saját magán már aligha, de a városi rivális Chelsea-n még segíthet azzal, ha begyűjtik a három pontot a Manchester United elleni mérkőzésen. Ezzel ugyanis három körrel a vége előtt 3 pontra csökkenne a Vörös Ördögök előnye a kékekkel szemben. Az Arsenal az előző fordulóban, a Bolton elleni 2-1-es vereségével gyakorlatilag kiszállt a versengésből, így számukra a második hely elérése lehet a cél. "Természetesen mindent megteszünk, de minimálisra csökkent az esélyünk a végső győzelemre" - mondta az Ágyúsok francia trénere az utolsó percben elveszített mérkőzés után. Sir Alex Ferguson csapata kiváló játékkal 2-0-ra győzött a Schalke ellen hét közben a Bajnokok Ligája elődöntőjében, így kissé fáradtan, de remek hangulatban látogathatnak az Emirates-be. Emellett az egymás elleni mérleg is jó mérkőzést jósol, hiszen a manchesteriek ebben a szezonban kétszer találkoztak Nasriékkal és mindkétszer legyőzték (a bajnokságban 1-0-ra, a FA-kupában 2-0-ra) a londoni klubot. Mindent összevetve a hazaiak győzelmén nyerhetünk többet, de nem túl sokkal, ha a Manchester hozza a szezonban mutatott formáját, Wengeréknek hazai pályán sem terem majd túl sok babér. "A tabella elején még mindig lehetnek drámák, hiszen az ott lévő klubok még hullajthatnak pontokat, köztük a Chelsea is" - vélekedett a bajnoki hajráról Ferguson a mérkőzés előtt. Számukra pedig az lenne az elsőszámú dráma, ha az Arsenal kisegítené kékmezes szomszédját, és megfricskázná a bajnokaspiránst.

Manchester City-West Ham
vasárnap 17:10 (Digi Sport) hatharom-tipp: 1
A tabella alapján nem lesz nehéz dolga Roberto Mancini csapatának, hiszen az utolsó helyezett West Ham érkezik a City of Manchester Stadionba. Ennek ellenére már az előző forduló soványka 1-0-s győzelme a Blackburn ellen is jól mutatta, hogy a kötelező győzelmek nem egyszerűek az angol élvonalban. Carlos Tévez továbbra is sérült, bár így sem lehetnek csatárproblémák a kékeknél. A vendégek az utóbbi négy fordulóban egyetlen pontot sem szereztek, ami magyarázatot szolgáltat a londoniak táblázaton elfoglalt helyéről. A City 59 ponttal a 4. helyen van, és négy egységgel előzi meg riválisát, a Tottenhamet, és az eredmények rájuk nézve kedvező alakulásával hatalmas lépést tehetnek a hőn áhított Bajnokok Ligája felé.

További mérkőzések:

Blackburn-Bolton
szombat 16:00
hatharom-tipp: X
Blackpool-Stoke
szombat 16:00
hatharom-tipp: X

Sunderland-Fulham
szombat 16:00
hatharom-tipp: 1

West Bromwich-Aston Villa
szombat 16:00 (Digi Sport) hatharom-tipp: 2

Wigan-Everton
szombat 16:00
hatharom-tipp: 2

Birmingham-Wolverhampton
vasárnap 13:00
hatharom-tipp: 1

 

 

 

 

 

 

Premier Leagus tabella