Jégkorong-vb

Új játékosok jönnek az NHL-ből

  • VNA

További NHL-es játékosokkal bővül a szlovákiai világbajnokságon szereplő amerikai és a kanadai jégkorong-válogatott kerete is.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a világbajnokság alatt folyamatosan bővül az NHL-ből a kanadai és az amerikai csapat kerete. A kanadai szövetség még pénteken jelentette be, hogy a kapus Jonathan Bernier (Los Angeles Kings), valamint a három védő, Carlo Colaiacovo (St. Louis Blues), Marc-André Gragnani (Buffalo Sabres) és Mario Scalzo (Adler Mannheim) és a csatár James Neal (Pittsburgh Penguins) hamarosan csatlakozik a Szlovákiában pénteken a nyitó meccsét megnyerő kerethez. Közülük azonban várhatóan csak a Németországból átrepülő Scalzo lehet ott a vasárnapi, Fehéroroszország elleni találkozón a jégen, a többiek ugyanis csak a jövő hét elejére érkeznek meg a világbajnokság helyszínére. Kanada nemzeti csapata ezzel már 23 fősre bővül ki (három kapus is kerettag lesz így), de a csapattal készül az egyelőre sérült Antoine Vermette is, aki az első csoportkör után lehet bevethető állapotban.

Az amerikai szövetség tájékoztatása szerint a kapus Jack Campbell (Windsor Spitfires, OHL) és a csatár Paul Gaustad (Buffalo Sabres) is csatlakozik a világbajnokságon ma délután Ausztria ellen bemutatkozó kerethez.