NBA

A Memphis búcsúztatta a főcsoport győztesét

Véget ért az NBA 2011-es rájátszásának első köre, miután a Memphis Grizzlies negyedszerre is legyőzte a Nyugati Főcsoport alapszakaszának győztesét, a San Antonio Spurst. A Grizzlies ezzel mindössze a második olyan csapat lett, amely nyolcadik kiemeltként jobbnak bizonyult az elsőnél azóta, hogy az első körben bevezették a négy nyert mérkőzésig tartó párharcokat.

Hét párosításban már csütörtökre megvolt a továbbjutó, a San Antonio-Memphis párharc résztvevői viszont megvárathatták volna a többieket, ha péntek éjjel sem tudják befejezni a maguk sorozatát. A Grizzlies azonban ki tudta használni, hogy hazai pályán játszott, de azt méginkább, hogy a Spurs sztárjai teljesen elkészültek az erejükkel a rájátszásra. A meccs elején bekezdtek, rögtön tízpontos előnyt szereztek, de ezt nem tudták megtartani. A San Antonio ugyanis fokozatosan egyre közelebb került, elsősorban a végül 23 pontig jutó Tony Parkernek köszönhetően.

Zac Randolph és Marc Gasol blokkolják Tim Duncan dobását a Memphis Grizzlies-San Antonio Spurs NBA mérkőzésen a 2011-es rájátszásban 2011 áprilisában

A hajrában vezettek is 80-79-re, de ekkor beindult Zac Randolph, és a hátralévő bő hét percben 8 mezőnykísérletből hatot a gyűrűbe juttatott, valamint ehhez hozzátett még 5 pontot a büntetővonalról is, így összesen 31 pontos teljesítményével a mezőny legjobbja lett. Ráadásul még 11 lepattanót is összeszedett, aminél jobbat csak csapattársa, Marc Gasol tudott felmutatni a maga 13-as teljesítményével. A másik oldalon csak Tim Duncan jeleskedett a lepattanózásban, így nem csoda, hogy a Memphis mindkét palánk alatt sokkal jobban gyűjtögette a célt tévesztett labdákat.

A Memphis-San Antonio meccs legjobb pillanatai, benne a "Megszállott"-üzemmódba kapcsolt Randolph-fal.

Győzelmével a Grizzlies először élt túl egy kört az NBA rájátszásában, és az Oklahoma City Thunder ellen készülhet a következő fordulóban. A másik nyugati főcsoport-elődöntőben a Los Angeles Lakers a Dallas Mavericksszel mérkőzik, míg keleten Chicago Bulls-Atlanta Hawks és Boston Celtics-Miami Heat párosítások alakultak ki.

NBA Keleti Főcsoport rájátszás

NBA Nyugati Főcsoport rájátszás