Európa Liga

Falcao négyesével beállította Klinsmann rekordját

A Porto támadója, akit angliai sztárcsapatok csábítanak, soha nem felejti el a Villarreal elleni Európa Liga összecsapást.

Falcao öröme - Fotó: AFP

A Porto gyakorlatilag eldöntötte csütörtök este a továbbjutást a Villarreal ellen, miután a második félidei csodás játékával  5-1-re legázolta a spanyol együttest. A sikerből négy góllal vette ki a részét Radamel Falcao, aki ezzel beállította Jürgen Klinsmann rekordját. A német támadó az 1995-96-os szezonban 15 gólt szerzett az UEFA Kupában, épp amennyinél Falcao jár most az EL-ben.

„Soha nem felejtem el a ma estét, egy álmom vált valóra – mondta a kolumbiai támadó a találkozót követően. – Ez volt az első „pókerem” karrierem során. Összességében boldog vagyok, hogy segíthettem a csapatomnak. Az, hogy egy szinten vagyok Klinsmannal, nagyon büszkévé tesz, de még nincs vége. Annak ellenére, hogy nagyarányú győzelmet arattunk, biztos vagyok benne, hogy nehéz visszavágó várhat ránk.”

Természetesen Falcao már korábban felkeltette európai élcsapatok érdeklődését, biztosak lehetünk benne, hogy ezzel a négy góllal eurómilliókat emelkedett. Korábban a Tottenham Hotspur érdeklődéséről lehetett hallani, amely 40 millió fontot ajánlott volna érte és csapattársáért, Hulkért nyáron. De szóba került a kolumbiaival kapcsolatban az Arsenal és az Aston Villa is.