Olimpia 2012

Húszmillió jegyigénylés érkezett

  • VNA

Több mint húszmillió jegyet igényeltek a szurkolók az Interneten a londoni olimpiára, a megnyitóra tízszeres a túljelentkezés.

A 2012-es londoni olimpia jegyei
A londoni olimpia szervező bizottsága ugyan a számítógépes rendszer túlterheltsége miatt egy órával meghosszabbította a jegyigénylés határidejét, de az érdeklődők már ezt megelőzően is többszörösen túlfoglalták a 2012 nyarán esedékes versenyeket. A szervezőbizottság elnöke, Sebastian Coe elmondta, hogy a rendelkezésre álló hathetes időintervallumban több mint 20 millió igénylés érkezett az erre a célra létesített olimpiai oldalon. Az 1,8 millió regisztrált és igényét a rendszerben jelző felhasználó 95%-a Nagy-Britanniából jelentkezett. A játékok belépői közül az értékesítés mostani fázisában 6,6 millió kerül a széles nagyközönség elé. Az már most kijelenthető, hogy számos sportágban biztos a telt ház, többek között a pályakerékpár (ez a britek egyik fő éremgyűjtő sportága lehet), a ritmikus gimnasztika, a triatlon, vagy az öttusa versenyeket is többszörösen túlfoglalták az érdeklődők.

Azt előzetesen is lehetett borítékolni, hogy a megnyitó és a záróünnepség sokakat érdekelhet és az sem okozott különösebb meglepetést, hogy a Wimbledonban sorra kerülő tenisz torna, valamint az úszó és az atlétikai versenyek iránt is nagy lesz az érdeklődés, így ezen esetekben is sorsolás fog dönteni arról, hogy ki lesz az a szerencsés, aki végül jegyhez jut. Az olimpia idején az események összesen 650 szekcióra vannak beosztva, ezek közül pedig több mint a fele esetében történt túlfoglalás.

„Le vagyunk nyűgözve, hogy az emberek ennyire szeretnének hozzánk jönni a versenyekre. Sok olyan esemény van, amely iránt hatalmas az érdeklődés. A megnyitóra például tízszer annyian szeretnének bejutni, mint ahányan végül ott lehetnek. Az igénylők nagy része nem csak egy eseményre és nem csak egy jegyet igényelt, ami azt jelzi számunkra, hogy a szurkolók barátokkal, családtagokkal érkeznek a versenyekre és több időt töltenének el Londonban" - mondta Coe.

A szervezőbizottság tájékoztatása szerint a most következő lépcsőben ellenőrzik a jelentkezések és az igények helyességét, majd pedig számítógép által vezérelt módon végrehajtják a sorsolást. A jegyigénylők számláiról május 10-étől kezdődően emelik le a pénzeket, de a ténylegesen kisorsolt jegyekről csak júniusban kezdik meg értesíteni a szerencséseket. A londoni szervezők azt tervezik, hogy az ezek után megmaradó jegyekre lehet majd még egyszer licitálni a nyári időszakban. A londoni paralimpia belépőinek árusítása idén szeptemberben kezdődik meg.