NB I

Újabb debreceni siker

Kondás Elemér irányításával újabb győzelmet könyvelhetett el a címvédő Debrecen: a hajdúságiak hazai pályán verték 3-1-re a kiesés felé haladó MTK-t az NB I 25. fordulójában. Bár a vezetést a kék-fehérek szerezék meg, a Loki egy perc alatt fordított, és Coulibaly idénybeli 11. bajnoki góljával bebiztosította a három pontot a hazaiaknak.

NB I, 25. forduló:
DVSC-TEVA-MTK Budapest 3-1 (2-1)
Gólszerző: Simac (27.), Ramos (28.), Coulibaly (75.), illetve (Pátkai (14.).

Több veszélyes helyzet után a 14. percben megszerezte a vezetést a forduló előtt kiesőhelyen álló MTK: Pátkai emelt a tizenhatos vonaláról a kapuba (0-1). A gól után rákapcsolt a Loki, és még az első félidőben, egy perc alatt fordított: a 27. percben Coulibaly az érkező Simac elé passzolt, aki 16 méterről belsővel lőtt a jobb alsóba (1-1).

Egy percre rá Ramos lőtt 27 méterről  bombagólt lőtt a jobb sarokba (2-1). A szünetig már nem változott az állás, a hajdúságiak vonultak előnnyel a szünetre.

Fordulás után sem csökkent az iram, az MTK játékosai veszélyesebbek voltak, de a Debrecen sem állt be a saját kapuja elé, és egy kontrából újabb gólt szereztek a hazaiak: Coulibaly higgadtan Hegedüs mellett a kapu bal oldalába pörgetett (3-1). A hajrára kissé leült a mérkőzés, az MTK egyre hitehagyottabban küzdött.

Hiába szerezte meg a vezetést Garami József együttese, a magabiztosan futballozó DVSC fordítani tudott, Coulibaly gólja pedig bebiztosította a három pontot. Kondás Elemér irányításával újabb önbizalomnövelő sikert könyvelhetett el a Loki.