NB I

Kikapott a Fradi Kaposváron, és lecsúszott a dobogóról

Felejthető első félidő után pörgős második felvonást hozott a Ferencváros kaposvári vendégjátéka az NBI 25. fordulójában. A vezetést a zöld-fehérek szerezték meg a második játékrész elején, de a Rákóczi szívósan küzdve kiegyenlített, majd a rendes játékidő utolsó percében Zsók gólja a három pontot jelentette a somogyiaknak. A Kaposvár és a Fradi helyet cserélt a tabellán, előbbi a 3., utóbbi a 4.

Kemény küzdelemben a Rákóczi szerezte meg a három pontot az NB I 25. fordulójában

NB I, 25. forduló:
Kaposvár-Ferencváros 2-1 (0-0)
Gólszerző: Oláh (63. - tizenegyesből), Zsók (89.), illetve Schembri (47.)

A mérkőzés első komoly helyzete a Kaposvár előtt adódott: a 9. percben Oláh suhintotta el a labdát jobbról, éles szögból, a kapufa tövéről vágódott ki a labda. Ezután a félidő hajrájáig említésre méltó dolog a kapuk előtt nem történt, a mezőnyben zajlott a játék, de a színvonal nem verte az eget. A Ferencvárosnak a 38. percben volt az első kaput veszélyeztető kísérlete: egy jobb oldali szöglet után Rósa tette tovább a labdát, de Csizmadia ahelyett, hogy besegítette volna a kaput a hálóba, tovább engedte. Nem sokkal később Heinz lőtt a kapu mellé.

A 43. percben a somogyiak szerezhettek volna előnyt a szünetre, Peric lépett ki, balről, éles szögből ellőtte a labdát, de Haberben elakadt a próbálkozás. Kevés helyzetet, de kemény mezőnymunkát hozó 0-0-s első félidő után vonultak az öltözőbe a csapatok.

Prukner Lászlónak sikerült rendet tennie a vendégjátékosok fejében, szünet után rögtön megszerezte a vezetést a Fradi: Heinz csavart balról középre, Schembrit üresen hagyták a védők, 3 méterről a kapuba pörgetett (0-1). A Ferencváros ezután kedvet kapott, aktívabbak voltak az ellenfélnél, és saját maguk első játékrészben mutatott teljesítményénél is. A 61. percben aztán tizenegyest fújt be Bognár játékvezető a Rákóczinak: Tutorics csúszott be rosszult Okukának, a büntetőt aztán Oláh magabiztosan lőtte a léc alá (1-1).

Az újabb gól nagyon jót tett a második félidőben amúgy is pörgősebb meccsnek, mindkét csapat hajtott a három pontot jelentő találatért, a mérkőzés hajrájában a Fradi állt közelebb ehhez, veszélyes helyzeteket dolgoztak ki, de a 80. percben Csizmadia lemaradt Junior beadásáról, és a társak sem jeleskedtek a befejezéseknél.

A jelenlegi Prukner-tanítványok helyett a szakvezető korábbi játékosai villantak: egy szöglet után Haber kezéről-lábáról Zsók elé pattant a labda, aki közelről a hálóba lőtt (2-1). A hátralévő percekben a Fradi nem tudott egyenlíteni, pedig az utolsó pillanatban egy óriási ziccere is volt a zöld-fehéreknek: egy kapu előtt kavarodás után Miljkovics elé került a labda, aki az ötös baloldali sarkától laposan a kapufát találta el, ahonnan a labda a gólvonal előtt végigcsorgott, de végül nem ment be. A vereség miatt elvesztegetett pontok pedig nagyon hiányozhatnak majd a Fradinak a végelszámolásnál, a Rákóczi megszerzett három ponttal letaszította a dobogó harmadik fokáról a zöldeket.

34 éve nem nyert a Ferencváros Kaposváron, ezúttal sem javítottak a mérlegen a fővárosiak.