Premier League

Íme öt labdarúgó, aki újra csúcsra repítheti az Arsenalt

A Daily Mail készített egy listát azon játékosokról, akik az Arsenal korszakában jelentős változást hozhatnának. Az Ágyúsok immáron hatodik éve képtelenek komolyabb címet nyerni, a csapatnál vérfrissítésre van szükség, amely komoly eurómilliós kiadást jelenthet a klub vezetőinek.

Az Arsenal 2003-ban elhódított serlegei, az FA-kupa és bajnoki trófea.
Íme a lista azon öt játékosról, akikre az Arsenalnak szüksége lehet, amennyiben véget szeretnének vetni sikertelenségi sorozatuknak.

Név: Shay Given
Kor: 35 év
Poszt: kapus
Jelenlegi egyesület: Manchester City
A 35 éves hálóőr a Manchester City szolgálatában áll, mint cserekapus. A szezon kezdetekor még Given volt az első számú portás, azonban a fiatal Joe Hart kiszorította őt a kezdő tizenegyből. Minden bizonnyal számos klub verseng majd az ír kapus aláírásáért.



Név: Gary Cahill
Kor: 25 év
Poszt: középhátvéd
Jelenlegi egyesület: Bolton Wanderers
Súlyos probléma volt az Ágyúsoknál a védelem tengelye, hiszen kidőlt a posztján a világ egyik legjobb játékosa, Thomas Vermaelen. A Bolton Wandererst és az angol válogatottat erősítő Cahill remek megoldás lehetne a belga hiányában vagy akár mellé. A 25 éves hátvéd teljesítményére számos egyesület felfigyelt, így Arséne Wengernek mindenképp mélyen a zsebébe kell nyúlnia, amennyiben meg akarja őt szerezni.


Név: Scott Parker
Kor: 30 év
Poszt: védekező középpályás
Jelenlegi egyesület: West Ham United
Wengernek korlátozottak a lehetőségei védekező középpályás szerepkörben. Alex Song mellé a Premier League Év játékosa, Scott Parker lehetne az, akit megszerez. Parker remekül kezeli a labdát, lát a pályán, így az Arsenal játékstílusába mindenképp beleillene. Egyetlen dolog szól a West Ham Unitedben futballozó játékos ellen, a kora. A középpályás idén októberben lesz 31 éves, s így Wenger filozófiájába - nála előnyt élveznek a fiatal labdarúgók - nem éppen illik bele.


Név: Alex Oxlade-Chamberlain
Kor: 17 év
Poszt: szélső
Jelenlegi egyesület: Southampton
A Southamptont erősítő mindössze 17 éves játékos sokak szerint sokkal jobban játszik, mint az akkor 17 esztendős Theo Walcott. A fiatal Chamberlain Walcotthoz hasonlóan a szélen játszik. Játékjogáért az Ágyúsoknak hozzávetőlegesen 5 millió fontot kellene fizetniük.


Név: Diego Milito
Kor: 31 év
Poszt: csatár
Jelenlegi egyesület: Internazionale
Mindaddig, amíg Robin van Persie egészséges, addig nincs probléma a támadó szekcióban. A holland azonban rendszeresen kisebb-nagyobb sérüléssel küszködik, így nem számíthat rá a francia szakember minden mérkőzésen. Marouane Chamakh nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, míg Nicklas Bendtner kevés alkalommal jut szóhoz. Milito idei szezonja pocsék volt az Interrel, így joggal merül fel nála a váltás kérdése. Scott Parkerhez hasonlóan ő sem egy fiatal játékos, ugyanis nyáron lesz 32 éves. Rövidtávú megoldásnak mindenképp megfelelne Milito, hiszen a támadószekcióban nem olyan egetverő a kor kérdése.