NB I

A dobogóra igyekvő ZTE legyőzte a Siófokot

  • MTI
megosztom

A dobogós helyért harcoló Zalaegerszeg hazai pályán 2-1-re legyőzte a bennmaradásért küzdő Siófokot a labdarúgó Monicomp Liga 25. fordulójának szerdai játéknapján.

Monicomp Liga, 25. forduló:
ZTE FC-BFC Siófok 2-1 (1-0)
Zalaegerszeg, 2038 néző, v.: Andó-Szabó
Gólszerző: Turkovs (15.), Simon A. (53., 11-esből), illetve Csordás (64., 11-esből). Kiállítva: Bogunovic (63.)
Sárga lap: Kocsárdi (12.), illetve Henry (24.), Ludánszki (53.), Tusori (71.), Novák (76.)

ZTE: Vlaszák - Kocsárdi, Bogunovic, Szalai, Panikvar - Balázs (Varga R., 74.), Kamber, Horváth A., A. Delic (Simonfalvi, 51.) - Simon A., Turkovs (Miljatovic, 65.)

Siófok: Molnár P. - Tusori, Fehér, Graszl, Novák - Ludánszki (Lukács, 68.), Kecskés, Henry (Homma, a szünetben), Melczer (Csermelyi, 88.) - Délczeg, Csordás

A siófokiak bátran kezdték a találkozót, öt szögletrúgás jelezte fölényüket, sőt, helyzetük is akadt, ám mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést. A folytatásban is inkább a Siófok előtt adódott lehetőség, Vlaszáknak többször kellett bravúrral hárítania.

Szünet után ismét a siófokiak támadtak veszélyesebben, de a ZTE növelte előnyét, majd egy buta hiba után emberhátrányba került a hazai csapat, amikor Bogunovic utolsó emberként a 16-oson belül lerántotta Hommát. Ezután a vendégek nagy fölényben futballoztak, a ZTE hősiesen védekezett és megőrizve minimális előnyét megszerezte a három pontot.

megosztom