Bajnokok Ligája

Szégyen, hogy nem a futballról beszélünk - Mascherano

Az FC Barcelona védekező középpályása, Javier Mascherano szerint a labdarúgásé kell legyen a főszerep a Bernabéuban. Mint ismert, a szerda esti mérkőzésen a két ősi rivális, a Real Madrid és az FC Barcelona találkozik egymással. A kedd esti sajtótájékoztatón Javier Mascherano állt az újságírók rendelkezésére, aki arra kérte a sajtó munkatársait, hogy lehetőség szerint csak a futballról essen szó.

Javier Mascherano, a Barcelona FC középpályása nyilatkozik a Real Madrid-Barcelona Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzése előtt - Fotó: AFP
Az 'El Jefecito' becenévre hallgató játékos nem szeretett volna Mourinho nyilatkozatáról beszélni, szerinte a labdarúgásé kell legyen a főszerep szerda este.
"Engem felettébb zavar, hogy sokan mindenről beszélnek, csak a futballról nem. Mindig el akarják terelni a figyelmet különböző dolgokkal magáról a labdarúgásról. Úgy vélem, ez elég nagy szégyen" - bírálta élesen a portugál mestert Mascherano.

Az elveszített kupadöntőt követően számos szakember úgy gondolta, a Real Madrid játékosai lélektanilag a katalánok fölé kerekedhetnek. Az argentin válogatott középpályás azonban nem ért egyet ezzel, szerinte semmi sem változott.

"Továbbra is töretlen a hitünk. Egy mérkőzés alapján nem érdemes különösebb következtetéseket levonni. Akár hiszik, akár nem, a vereség rendkívül sok pozitívumot adott nekünk. Két teljes egészében ellentétes mérkőzést tudhatunk a hátunk mögött. Csapattársaimmal úgy véljük, jól fog alakulni a párharc."

"A szezon vége minden csapat számára egyaránt fárasztó. Amikor a játékra helyeződik a hangsúly, akkor nem számít, hogy mennyire vagy fáradt, olyankor más dolgokra koncentrálsz. Ez adja a pluszt számunkra a gyepen" - tette hozzá Mascherano.

Az argentin játékos szerint a Bajnokok Ligáját butaság lenne összehasonlítani a Copa del Rey fináléjával.

"Ez egy másik kiírás. A kupadöntőn győztek, ugyanis jobbak voltak. Két kiváló csapat fog egymással szembenézni, s remélem, nagyon jó mérkőzések várnak majd ránk" - zárta mondandóját Mascherano, aki minden bizonnyal védekező szerepkörben - a védelem tengelyében - juthat majd szóhoz szerda este.