Atlétika

Hazatért a britek maratoni reménysége

A britek legmagasabban jegyzett női maratoni futója, Mara Yamauchi néhány hete már hazájában készül a jövő évi londoni olimpiára. A 37 éves sportolónő egy japán férfihoz ment feleségül, 2006 óta a távol-keleti országban él, de most már idejét látta annak, hogy újra hazája válogatottjával edzzen.

Mara Yamauchi a 2010-es London Marathonon

"Február közepén jötten vissza, a férjem március elején utazott utánam. Egy sérülésből lábadozom, és mivel már korábban eldöntöttem, hogy indulok az olimpián, biztoságosabbnak tartottam, ha csatlakozom a brit válogatotthoz, és velük együtt készülök tovább" - nyilatkozta a futónő a váltás okairól az Eurosportnak.

"De emellett más okai is vannak: így a családom közelében vagyok, és Londonban a lehető legjobb körülmények között készülhetek az olimpiára. Úgy vélem, mentálisan nagyon sokat segít, hogy már a játékok, a verseny előtt kipróbálhatom az olimpiai maratonpályát."

Yamauchi már régóta küzd a jobb térdével, emiatt az április 17-i London Marathonon sem indulhatott, pedig hazai közönség előtt 2009-ben a második helyen végzett. A 2008-as pekingi olimpián a hatodik helyen futott célba, világbajnokságon a 9. a legjobb helyezése (2007, Oszaka).