Átigazolás

A Zenit visszavenné Arsavint, Huszti létszámfelettivé válhat

Az orosz bajnok Zenit visszaigazolná Andrej Arsavint, az Arsenal támadóját. Az értesülést maga a szentpétervári egyesület erősítette meg. Ha az orosz visszatérne Huszti Szabolcs helyzete az eddiginél is bizonytalanabbá válhat Szentpéterváron.

Az orosz válogatott labdarúgó 2009-ben érkezett az Ágyúsokhoz 15 millió font ellenében. Az idei szezonban teljesítménye visszaesett, mely következtében a távozásával kapcsolatos híresztelések felerősödtek.

A Zenit sportigazgatója, Igor Korneev a Talksportnak adott nyilatkozatában leszögezte, tárt karokkal várják Arsavint.

"A Zenit ajtaja mindig nyitva fog állni Andrej előtt. Ha nem javul a helyzete az Arsenalnál, és kényelmetlenül érzi magát Londonban, megvizsgáljuk ezt a lehetőséget a következő szezonra."

Arsavin idén 34 alkalommal kapott lehetőséget a bajnokságban, melyeken eddig 6 gólt szerzett. Az ügy pikantériája, hogy Huszti Szabolcs a Zenit válogatottságot lemondó magyar középpályása éppen az orosz helyére érkezett 2009-ben, viszont nem sikerült állandó helyet kiharcolnia a korábbi UEFA-kupagyőztes együttesnél. Amennyiben visszaigazolna az egyik leghíresebb orosz futballista Szentpétervárra, úgy Huszti Szabolcs eddig sem stabil helye a csapatban még jobban megkérdőjeleződne.