Bundesliga 2

A Hertha azonnal visszajutott az elsőosztályba

Babbel szerint sikerült megbirkózniuk a ténnyel, hogy a második vonalban kell szerepelniük

Egyéves másodosztályú tartózkodás után azonnal visszajutott a Bundesliga 1-be a Hertha BSC, Dárdai Pál együttese. Ezt a hétfő esti Duisburg elleni győzelemmel biztosították be a berliniek, hiszen a harmadik helyezett Bochum már nem tudja ledolgozni 12 pontos hátrányát a hátralévő három fordulóban, így az első két feljutó hely valamelyikére már befut a Hertha. De az is valószínű, hogy megnyeri a Bundesliga 2-t.

A hétfői MSV Duisburg-Hertha BSC találkozó 1-0-s vendéggyőzelemmel ért véget, és a berlini csapatnál azonnal ki is tört az örömünnep. "A hibát kijavították" - írják a német híroldalak, amelyek szimbolikusnak tartják azt is, hogy épp Húsvétkor sikerült bebiztosítani a feljutást, a feltámadás ünnepén.

A Hertha BSC játékosai ünneplik a csapat feljutását a Bundesliga 2-ből a Bundesliga 1-be az MSV Duisburg elleni győzelem után 2011 áprilisában

A Herthának valóban sikerült ugyanolyan gyorsan helyreállítani a renoméját, amilyen gyorsan tönkretenni sikerült. Két éve még alig maradtak le a BL-selejtezőről, tavaly pedig egész éves szenvedés után az elsőosztály utolsó helyén végeztek. Persze a szurkolók szemében ez lehetett a minimális elvárás, hiszen a fővárosi klubnak van a legtöbb pénze, ebből kifolyólag a legerősebb játékoskerete is a másodosztályban. Voltak is olyanok, akik azt várták, hogy veretlenül nyerik majd a bajnokságot, de akadt, aki attól rettegett, hogy hosszú lesz a "számkivetettség". Egyik sem jött össze, öt vereség becsúszott, de a feljutás már biztosan megvan. A következő fordulóban pedig az első hely is meglehet, ehhez "csak" tartani kell az Augsburggal szembeni hétpontos előnyt. Egyik csapatnak sem lesz könnyű feladata, de nem is lehetetlen: a Hertha a Király Gábort is foglalkoztató 1860 Münchent fogadja, az Augsburg pedig az Energie Cottbushoz látogat.

A berliniek azonban hétfőn este még nem a következő feladatra koncentráltak, hanem megünnepelték a feljutást. Michael Preetz sportigazgató így nyilatkozott a Duisburg legyőzése után: "Nagyon szerencsések vagyunk. Nem játszottunk jó mérkőzést, de nyerni tudtunk. Kemény év áll mögöttünk, de boldogok lehetünk a mutatott teljesítménnyel."

Hasonlóan vélekedett Markus Babbel vezetőedző is: "Nagyszerű ez az eredmény. Nagy volt a nyomás rajtunk, de a játékosok remekül dolgoztak, és ennek meglett a jutalma. Egyáltalán nem könnyű azonnal visszajutni a kiesés után, de a kemény éy nyugodt munkánk meghozta a gyümölcsét. Nagyon örülök, hogy jövőre megint az első osztályban szerepelhetünk."