Golf

Ismét Lee Westwood a világelső

  • VNA
Címkék:

Két brit golfozó küzdött az elmúlt hétvégén a világelsőségért, a Luke Donald - Lee Westwood párharcot utóbbi nyerte meg, aki két hónap után ismét a rangsor élérekerült.

A profi golfozók tengerentúli sorozatán, a PGA Touron az elmúlt hétvégén a The Heritage névre hallgató tornát rendezték meg, ahol a szombati harmadik nap után még Luke Donald áll az élen. A brit golfozó ezzel jó úton haladt afelé, hogy pályafutása során először átvegye a vezetést a világranglista élén. Ehhez arra lett volna szüksége, hogy magyar idő szerint hétfőre virradóra megnyerje a versenyt. A verseny előtt a rangsor harmadik helyén álló Donald ugyan az utolsó napon is jól játszott, de végül nyernie nem sikerült. Utolérte őt ugyanis az amerikai Brandt Snedeker, aki ráadásul a három szakaszig zajló play-offban le is győzte Donaldot.

A négy napos versenyt mindketten 272 ütéssel, par alatt 12-vel zárták, de míg Donald 70 ütéssel ért körbe a 18 szakaszon vasárnap, addig a nagyszerűen hajrázó Snedekernek ehhez mindössze 64 ütésre volt szüksége. Az amerikai golfozó mostani sikere pályafutása második PGA győzelmét jelenti és egyben azt is, hogy Luke Donald most még nem vehette át a világranglista első helyét.

A rangsor élén azonban mégis változás történt, hiszen hétfőtől két hónap szünet után ismét Lee Westwood számít a világ legjobbjának. A „Westy” becenévre hallgató brit golfozó ugyanis ezen a héten egy kevésbé rangos versenyre, a most első alkalommal kiírt Indonesian Masters elnevezésű viadalra nevezett, amelynek megnyerése éppen annyi pontot hozott számára, amivel át tudta venni a világelsőséget az eddig vezető Martin Kaymertől. Külön érdekesség, hogy Westwood éppen vasárnap, a jakartai verseny utolsó napján ünnepelte 38. születésnapját.