Championship

Elmaradt a bajnokavatás, ikszeltek Buzsákyék

Döntetlent játszott a Queens Park Rangers a Hull City ellen, így még matematikailag nem nyerte meg az angol másodosztályt (Championship) a 44. fordulóban. Ettől függetlenül Buzsákyék a következő szezont már biztosan a Premier League-ben kezdik. A magyar futballisata a padról figyelte a találkozót. A Swansea nyerte a magyarok rangadóját, a Cardiff pedig idegenben múlta felül a Prestont.

Buzsáky Ákos csapata egészen a 81. percig győzelemre állt, akkor azonban Amoo kiegyenlített és legalább a következő fordulóig késletette góljával a bajnokavatást. A feljutás azonban már biztosan megvan, hiszen a másodosztályból az első két klub jut fel automatikusan a Premier League-be, a harmadik Cardiff pedig 6 pontra van a londoniaktól (ráadásul a gólkülönbségben is a Queens Park áll jobban). A hazaiak így két fordulóval a vége előtt 5 ponttal előzik meg a második helyezett Norvich Cityt. A magyar játékos a kispadról nézte végig a mérkőzést.

A fordulóban a Swansea a Ipswich csapatával találkozott, de egyik félnél sem lépett pályára magyar játékos. A hazaiaknál Priskin Tamás nem került a keretbe, míg Fülöp Márton a vendégek kispadjáról nézte végig a mérkőzést, amit a hazaiak magabiztosan, 4-1-re nyertek.

A Cardiff idegenben győzött a Preston North End ellen, Gyepes Gábor azonban nem került be a
mérkőzésre nevezettek közé.

Championship, 44. forduló:

Queens Park Rangers-Hull City 1-0

Swansea-Ipswich 4-1

Preston-Cardiff 0-1

Tabella