Túraautó világbajnokság

Michelisz pontszerzéssel mutatkozott be - videó

  • VNA

Michelisz Norbert bemutatkozott a túraautó világbajnokság 2011-es szezonjában, a BMW magyar versenyzője mindkét zolderi futamon pontszerző lett.

Vasárnap a belgiumi Zolderben a szezon második helyszínén folytatódott a túraautó világbajnokság. Az első futam Chevrolet fölényt hozott, amelyet végül a világbajnoki pontversenyben vezető Robert Huff nyert meg. A második kör érdekessége volt, hogy kiesett a brazíliai szezonnyitón remeklő Tom Coronel. A biztonsági autó mögött töltött hat kör után a SEAT-os Gabriele Tarquini tartotta fel a Chevrolet-kat, de végül Yvan Müller elment mellette, aki így megszerezte a harmadik helyet Huff és a szintén Chevrolet-t kormányzó Alain Menu mögött. 

A második futamban aztán a 2009-es világbajnok Tarquini indult a pole pozícióból, mögötte pedig a három Chevrolet-s, Huff, Menu és Müller. Menu ugyan ismét második lett, de Müller a hetedik körben kiesett, Huff pedig egy ütközés után csak a hatodik helyre tudott bejönni az idei első sikerét arató Tarquini mögött. A szezonnyitó versenyt anyagi okok miatt kihagyó, idén is a Zengő-Dension csapat színeiben, de ezúttal már BMW-vel versenyző Michelisz Norbert mindkét futamon pontszerző lett, egy hetedik és egy nyolcadik hellyel hangolt a május 15-én, Monzában esedékes következő versenyhétvégére. 

Michelisz eredményének értékét növeli, hogy korábban nem tudott új autójával tesztelni, így most a zolderi szabadedzésen ismerkedett vele először közelebbről. A magyar versenyző számára különösen motiváló lehet az a tény, hogy a szezon negyedik versenyhétvégéjét június elején majd éppen Magyarországon, a Hungaroringen rendezik meg.

Zolder 1. futam:
1. Robert Huff (brit, Chevrolet) 29:18,807,
2. Alain Menu (svájci, Chevrolet) +1,244,
3. Yvan Müller (francia, Chevrolet) +1,740,
..7. Michelisz Norbert (magyar, BMW) +10,878.

Zolder 2. futam:
1. Gabriele Tarquini (olasz, SEAT) 22:07,752,
2. Alain Menu (Chevrolet) +0,448,
3. Tiago Montero (portugál, SEAT) +0,886,
..8. Michelisz Norbert (magyar, BMW) +16,721.