Arsenal

A sikertelenség kezd fárasztóvá válni Walcott számára

Az Arsenal szélsője a vezéregyéniségeket hiányolja a csapatból

Az Arsenal 2005 óta nem nyert semmilyen nagyobb trófeát, és hiába voltak ott a legtöbb sorozatnál a tűz közelében, a csapat hívei is egyre elégedetlenebbek. Ahogy az együttes szélsője, Theo Walcott is zavarónak tartja a kézzelfogható eredmények hiányát...

Az angol válogatott játékos a Sunday Telegraphnak adott interjút, amiben "a szezon csalódásának" nevezte a Newcastle elleni februári 4-4-es döntetlent, amelyen 4-0-s vezetésről veszítettek pontokat.

"Zavaró, hogy bizonyos mérkőzéseken a három-négy rúgott gól sem elég a győzelemhez, pedig ilyesminek nem szabadna előfordulnia. Ha komoly céljaink vannak, ilyen mérkőzéseket nem engedhetünk ki a kezünkből. Az idén is túl sokszor történt ez meg velünk. A Tottenham ellen sem volt elég a 2-0-s vezetés, és ez főleg a szurkolók számára lehet bosszantó, hiszen ők egész évben a rangadókra várnak."

Theo Walcott az angol válogatottban 2010-ben

"Remélem, hogy tanulunk ezekből a mérkőzésekből, és ha kupákat akarunk nyerni, akkor tanulnunk is kell mihamarabb. Nem hivatkozhatunk mindig arra, hogy fiatalok vagyunk, hiszen van tapasztalatunk, sok BL-mérkőzés van már mögöttünk. Felelősséget kell vállalnunk magunkért, és szerintem ezt nem mindig tesszük meg."

A támadó néhány szóban beszélt a csapat összetételében várható változásokról, legalábbis arról, hogy szerinte kire, milyen típusú játékosok megszerzésére lenne szükség a nyári átigazolási szezonban.

"Sokan beszélnek arról, hogy meg kell erősítenünk a védelmünket, hogy új kapusra és hátvédekre van szükségünk. De vannak jó játékosaink, például Thomas Vermaelen már újra edzésbe állt. Ő nagyszerű vezéregyéniség, amiből talán kevés van nálunk. Cesc Fabregas és Robin van Persie azok, akik sosem adják fel, és inspirálnak minket, meg talán Samir Nasri. Több hasonló játékosra lenne szükségünk."