Bajnokok Ligája

50 százalék az esély a Barca továbbjutására - Busquets

Az FC Barcelona középpályása, Sergio Busquets rendkívül nyitott két mérkőzésre számít a Bajnokok Ligája elődöntőjében az ősi rivális Real Madrid ellen. A spanyol válogatott játékos szerint a döntőbe jutásra 50-50% esélye van mindkét együttesnek.

Sergia Busquets, a Barcelona világbajnok középpályása nyilatkozik a Bajnokok Ligája elődöntője előtt.
Sergio Busquets a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben más jellegű mérkőzésre számít, mint a Király Kupa döntője vagy a bajnoki rangadó volt.

"Tudjuk, ez egy másfajta történet lesz. Kemény mérkőzésre számítok, mint amilyen az első kettő volt. Nem 90 perc alatt fog eldőlni a továbbjutás sorsa, hiszen ott a visszavágó is. 50-50% esélye van mindkét csapatnak a továbbjutásra. Nincs nagyobb esélyünk, hiszen két mérkőzésen dől el, mely csapat lehet ott a fináléban."

A védekező középpályás szerint a szezon ezen szakaszában már nem lehet kifogásokat találni.
"Minél több meccset játszunk, annál erősebbek vagyunk. Most már nincs mentség. A fáradtság itt már nem számít."

A spanyol játékos tiszteli a blancókat, azonban egy pillanatig sem félti csapatát a soron következő El Clásicótól.

"A Madrid jelenleg a lehető legrosszabb ellenfél, amellyel játszhatunk. Jól ismerjük egymást, volt néhány kiegyenlített mérkőzésünk ellenük. Játszanunk kell a futballunkat, és ragaszkodnunk a filozófiánkhoz. Úgy kell játszanunk, ahogy azt a Copa del Rey finálé második félidejében tettük, ahol többet érdemeltünk volna... Javulnunk kell mindenképp, ha nyerni szeretnénk" - zárta mondandóját Busquets.