Serie A

Tíz emberrel fordított a címvédő, Laczkóék kiejtették Rudolf csapatát

Rudolf Gergely és Laczkó Zsolt is végigjátszotta a kieséséi rangadót, amelyet a Sampdoria nyert meg Bariban egy büntetővel.

Eto'o döntötte el a találkozót - Fotó: AFP

Az Interben Pazzini és Chivu is csak a kispadon kapott helyet a megszokott kezdőcsapatból, míg a Lazioban Brocchi várt a bevetésre csereként. Az első lehetőség Sztankovics előtt adódott, ám ígéretes helyzetből kapu fölé bombázott.

A 22. percben aztán megfogyatkozott a hazai együttes, Zárate tört egy az egyben kapura, César kilépett és elsodorta a csatárt. A játékvezető büntetőt adott és kiállította a brazil portást, így Castellazzi jött be Milito helyére. A 24. percben Zarate gólra váltotta a tizenegyest (0-1).

Záráte még növelhette is volna az előnyt, de az oldalhálóba durrantott. Aztán a 40. percben a semmiből egyenlített az Inter. Wesley Sneijder egy szabadrúgást csavart mesterien el a sorfal fölött a kapu jobb oldalába (1-1).

A csapatok döntetlennel vonulhattak félidőre. Az Inter tíz emberrel is támadólag lépett fel és az 54. percben sikerült is fordítaniuk. Eto’o látszólag vert helyzetben futott két védő között,  Biava azonban elcsúszott, így lecsapott a labdára, elhúzta Muslera mellett, és higgadtan a kapuba gurított (2-1).

A Lazio ezután átvette a kezdeményezést, közel járt a gólhoz, de épp amikor a legjobban játszott tíz emberre fogyatkozott egy butaság miatt. Mauri rúgta meg a földön fekve Nagatomót. Negyedórával a lefújás előtt Kozak közel állt az egynlítéshez, ám a lécre perdített. Ezzel a Lazio az utolsó esélyét is elveszítette, az Inter fordított hazai pályán és tartja második helyét.

Rudolf Gergely kezdőként kapott szerepet a Bariban, míg Laczkó Zsolt szintén ott volt a Sampdoriában balszélsőként, Koman Vladimirt viszont nem nevezték a kiesési rangadón. A feszült hangulatú találkozón sokáig nem született gól, majd  a második játékrészben büntetőt kaptak a vendégek. Pozzi pedig nem hibázott, így a Sampdoria győzelmével elmozdult a kiesőzónából, a Bari pedig már biztos, hogy a Serie B-ben folytatja jövőre.



Serie A, 34. forduló:

Internazionale-Lazio 2-1

Gólszerző: Sneijder (40.), Eto’o (53.) ill. Zarate (24.– 11esből)

Kiállítva: Julio Cesar (23.) ill. Mauri (66.)

Bari-Sampdoria 0-1

Gólszerző: (Pozzi 59. – tizenegyesből)

Bologna-Cesena 0-2

Gólszerző: Giaccherini (48.), Malonga (84.)

Cagliari-Fiorentina 1-2

Gólszerző: Cossu (46.) ill. Cerci (45., 50.)

Genoa-Lecce 4-2

Gólszerző: Floro Flores (10., 62.), Palacio (43., 54.) ill. De Michele (3., 30.)

Palermo-Napoli 2-1

Gólszerző: Balzaretti (38.), Bovo 45.- 11-esből) ill. Cavani (2.)

Udinese-Parma 0-2

Gólszerző: Amauri (13., 90.)

Kiállítva: Inler (21.)