Átigazolás

Micah Richards a Juventus legújabb célpontja

Megvan a Juventus újabb kiszemeltje: a torinói klub 17 millió euróért szerződtetné a nyáron Micah Richardsot, a Manchester City fiatal védőjét.

Micah Richards

Nyáron nagy változások várhatók a Zebrák háza táján: a csapat a tervek szerint a 2011-2012-es idényt már a Stadio delle Alpi helyén épülő új arénában kezdi, és a vezetők a Serie A-ban vergődő együttes romjain is új csapatot kívánnak építeni. Számtalan név röpködik a nemzetközi sportsajtóban a Juventus kiszemeltjeiről, a legújabb Micah Richardsé. A Manchester City 22 éves védője remek szezont fut a gyárvárosban, de ennek ellenére sem sikerült megszilárdítania helyét a kékmezeseknél. Ráadásul a City a nyáron szeretné leigazolni Gregory van der Wielt az Ajaxtól, aki szinte biztosan a cserepadra szorítaná Richardsot.

A védelem közepén és jobb oldalán is bevethető angol játékos már tavaly is közell állt az eligazoláshoz, akkor a Tottenham tűnt befutónak. Most a City vezetői új szerződést szeretnének kötni vele, de Richards egyelőre kivár. A goal.com nemzetközi hírportál szerint a Juventus általános igazgatója, Giuseppe Marotta már januárban tárgyalt az angolok képviselőivel a transzferről, sikertelenül, de nyáron mindeképp szeretné nyélbe ütni az üzletet.

Korábban a Liverpoolban futballozó Glen Johnson és a Chelsea-t erősítő José Bosingwa neve merült fel a Juventus védelmének felturbózására.