Barcelona

Katasztrófa lenne, ha csak a bajnokságot nyernénk meg - Guardiola

A Barcelona vezetőedzője, Pep Guardiola az Osasuna elleni meccset megelőzően saját leváltásával tréfálkozott, amennyiben csupán a bajnoki címet nyerné el idén a katalánokkal.

Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője sajtótájékozatón
Guardiola nyilatkozatának elején máris csapata bajnoki esélyeit latolgatta.
"Nagyon közel állunk a bajnoki címhez. Ha tartjuk a nyolc pontos előnyünket a Real Madriddal szemben, akkor már majdnem győztünk. Győznünk kell, s akkor nagy lépést tehetünk a végső siker felé."

"A játékosoknak mentálisan jól kell reagálniuk e találkozóra, ugyanis ez az ő munkájuk és kötelességük. Csalódottak voltak, amely érthető, de tovább kell folytatnunk a munkánk" - utalt vissza a katalán mester az elveszített Copa del Rey fináléra.

Guardiola igyekezett megvédeni a sajtó által kritizált David Villát, a 11 tétmérkőzés óta gólképtelen asztúriai támadót. "Villa pótolhatatlan játékos számunkra. Fontos volt, hogy aláírt hozzánk. Ő a sikerünk kulcsa, az egyik gyöngyszeme a csapatnak."

A sajtó egy munkatársa arról faggatta, kudarc lenne e számára, ha a Barcelona csak a bajnokságot nyerné meg.

"Katasztrofális lenne! Ha csak a bajnokságot sikerülne megnyernünk, le kellene cserélni az edzőt, az elnököt, egy ciklusnak véget kellene vetni" - válaszolt tréfásan a katalán mester.

Primera Division, 33. forduló:

FC Barcelona - Osasuna
szombat 20:00 (TV: Sport2)

Várható kezdőcsapatok:

FC Barcelona (4-3-3): Valdés - Alves, Piqué, Milito, Maxwell - Thiago, Mascherano, Keita - Afellay, Villa, Iniesta
Osasuna (4-2-3-1): Ricardo - Nelson, M. Flano, Lolo, Monreal - Nekounam, Vadócz - Damia, Camunas, Cejudo - Kike Sola