La Liga

Hozta a kötelezőt a Barca Vadóczék ellen

A listavezető Barcelona 2-0-ás győzelmet aratott a Vadócz Krisztiánnal a kezdőben felálló Osasuna ellen a spanyol bajnokság 33. körének szombati esti találkozóján. A Real Madridhoz hasonlóan a katalánok is felforgatott csapattal léptek pályára, de a csereként beállt Messi bebiztosította a Barca három pontját a kissé lagymatag mérkőzésen.

Primera División, 33. forduló:
Barcelona-Osasuna 2-0 (1-0)

Barcelona: Valdés - Alves, Mascherano, G. Milito(Xavi, 66.), Maxwell - Alcántara, Busquets, Keita - Jeffren (Iniesta, 46.), Villa (Messi, 58.), Afellay. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Cserepad: Pinto, Iniesta, Fontás, Xavi, Messi, Pedro, Montoya
Osasuna: Ricardo - Nelson, Flano, Lolo, Monreal - Vadócz, Nekounam - Damiá (Timor, 80.), Camunas, Cejudo - Sola (Pandiani, 80.). Vezetőedző: Luis Mendílibar.
Cserepad: Calleja, Coro, Pandiani, Riesgo, Josetxo, Oier,Timor
Gólszerző: David Villa (24.), Messi (88.)

A hazai játékosok közül David Villa már az első percektől magas hőfokon izzott, az Európa- és világbajnok csatár 11 meccses gólképtelenségének próbált véget vetni. A 2. percben kevéssel tévesztette el a kaput, négy perccel később 20 méterről durrantott fölé. A 24. percben aztán megtört az átok: Jeffren balról passzolt be laposan, a hosszú oldalon érkező Villa becsúszva pöcintette a labdát a jobb alsó sarokba (1-0).


Az Osasuna nem ijedt meg a katalánok árnyékában, többször is Víctor Valdés kapuja elé kerültek, a 27. percben Nekounam szabadrúgásból tekert kevéssel fölé. A 40. percben Vadócz Krisztián előtt adódott lehetőség, a magyar középpályás közeli fejesét Valdés hárította. A lefújás előtt került a legközelebb az egyenlítéshez a vendégcsapat: Damiá lövését Valdés a kapufára tornázta. 1-0-ás Barca-előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

David Villa ünnepli az Osasuna ellen lőtt gólját a társaival

A második játékrészt a pamplonaiak kezdték pörgősebben, az 50 percben egy szabadrúgást kellett kikanalaznia Valdésnak, Guardiola cserékkel frissített, beküldte a pályára Xavit és Messit is, bár előbbi a megsérült Militót váltotta. A karmester beállása egyből lendített a katalánok játékán, ment az adogatás, beszorították az Osasunát a saját térfelére. A 74. percben Messi kevéssel tüzelt fölé, a másik oldalon Nekounam csavart fölé távolról. A 88. percben aztán Lionel Messi megszerezte a bajnokságban a 31. gólját, Alves passzolta le a labdát a befutó Messinek, aki közelről nem hibázott (2-0).

A Barcelona hozta a kötelezőt, 2-0-ra legyőzte az Osasunát, és tartja nyolcpontos előnyét a bajnokságban, öt fordulóval a vége előtt gyakorlatilag már bajnoknak tekinthetők.

Lionel Messi szezonbeli 50. góljával megdöntötte Puskás Ferencnek, az Aranycsapat kapitányának spanyolországi szereplése idején, az 1959/60-as idényben felállított rekordját.

Korábban:
Valencia-Real Madrid 3-6 (0-4)
Gólszerző: Soldado (60.), Jonas (80.), Alba (85.), illetve Benzema (23.), Higuaín (31., 42., 53.), Kaká (39., 62.)

Később:
Athletic Bilbao-Real Sociedad 22:00
Vasárnap:
Hércules-Deportivo La Coruna 17:00  
Real Mallorca-Getafe 17:00   
Racing Santander-Málaga 17:00   
Sporting Gijón-Espanyol 17:00   
Atlético Madrid-Levante 19:00  
Sevilla-Villarreal 21:00   
Hétfő:
Real Zaragoza-Almería 21:00