Bundesliga

Győzött a Leverkusen, elmarad a bajnokavatás

A Bayer Leverkusen 1-0-ás hátrányból fordított a Hoffenheim ellen a német labdarúgó-bajnokág 31. fordulójában, ezzel a Dortmund esti, Mönchengladbach elleni eredményétől függetlenül ezen a hétvégén biztosan nem lesz bajnok Jürgen Klopp csapata. A címvédő Bayern München az utolsó 10 percet leszámítva csak vergődött a Frankfurt otthonában, és csak egy pontot szerzett, így ismét lecsúszott a dobogóról. Hajnal Tamás együttese, a Stuttgart ismét remekelt, 3-0-ra verte a Hamburgot.

Bundesliga, 31. forduló:
Eintracht Frankfurt-Bayern München 1-1 (0-0)
Gólszerző: Rode (54.), illetve Gomez (89.- tizenegyesből)

Egyetlen más csapattól sem kapott ki annyiszor az Eintracht Frankfurt, mint a Bayern Münchentől: 81 összecsapásukból 42-őt a bajorok nyertek, most viszont minden tekintetben partnere volt az Eintracht a vendégeknek.

A Frankfurt előtt adódott az első helyzet, Ochs azonban a kaputól pár méterre nem tudott mit kezdeni a labdával, Luis Gustavo felszabadított előle. Ezután a Bayern is bejelentkezett, Ribéry közelről a kapust találta el. A 12. percben Gekasz ívelt be balról, de Kraft kezében landolt a labda. Ezután a kezdeti lendületből visszavettek a csapatok, a mezőnyben folyt a játék. A vendégek előtt több lehetőség is adódott, de a befejezéseket rendre elhibázták. A másik oldalon a 27. percben Gekasz 16 méterről lőtt kevéssel a léc fölé, illetve a 42. percben Buttnak kellett kiöklöznie Fenin lövését. A mérkőzés színvonala viszont a félidő közeledtével rohamosan csökkent, pontatlanul, ötlettelenül játszottak a csapatok, 0-0-val végződött az első felvonás.

A második játékrész elején Gomez hagyott ki ziccert: az elvetődő kapus lábát találta telibe. Erre ráfizetett a Bayern, mert az 54. percben megszerezte a vezetést az Eintracht: egy szabadrúgás után Timoscsuk hátáról pattant Rode elé a labda, a védő 16 méterről a jobb alsóba lőtt (1-0). Ribéry gyorsan válaszolhatott volna, de próbálkozása nagyon gyenge volt.

A müncheniek egyre görcsösebben, szervezetlenül játszottak, hiányzott egy igazi vezér a pályáról. A frankfurtiak viszont felbátorodtak, a 71. percben Gekasznak csak a hálóba kellett volna bólintania, de elvétette, négy perccel később egy szabadrúgás ment el a Butt kapuja mellett. Gekasz végleg eldönthette volna a meccset a 82. percben, de négy méterről nem találta el a kaput. A Bayern olyan csigalassúsággal fűzte támadásait, mintha több góllal vezettek volna, igaz, egy jogos tizengyestől megfosztotta őket a bíró, Clark kezezett a 84. percben, de a 89. percben Luis Gustavo buktatásánál már megítélte a büntetőt Drees bíró, Gomez nem hibázott (1-1). Az utolsó percekben arra a fokozatra kapcsolt a Bayern, amit az egész meccsen kellett volna mutatnia, de újabb gólt már nem tudtak szerezni, de mutatott játékuk alapján az egy ponttal is elégdettek lehetnek. A tabellán Andries Jonker együttese lecsúszott a negyedik, a Robben által kicsúfolt Európa Ligát érő helyre.

Az Altintop-testvárpárharc elmaradt, Halil játszott a hazaiaknál, de Hamit sérülés miatt hiányzott a másik oldalon.


További eredmények:

VfB Stuttgart-Hamburger SV 3-0 (1-0)
Gólszerző: Cacau (6., 89.), Gentner (79.)

A hazaiak már a 6. percben megszerezték a vezetést Cacau góljával (1-0). A kezdőként pályára lépő Hajnal Tamás a 24. percben jelentkezett: 17 méterről, a kapuval szemben kapásból tüzelt, centikkel a jobb alsó sarok mellett ment el a labda. A VfB a múlt héten három gólt szerzett a Köln ellen, most sem adta alább, a második félidőben Hajnal Tamás passzából Gentner, majd a lefújás előtt Harnik átadásából Cacu másodszor is betalált, 3-0-ra nyert a Stuttgart, és egyre biztosabbnak tűnik a bennmaradása az élvonalban.

Leverkusen-Hoffenheim (2-1) a Bundesliga 31. fordulójában.
Bayer Leverkusen-Hoffenheim 2-1 (1-1)

Gólszerző:Kadlec (40.), Vidal (52.), illetve Sigurdsson (28.)

A Bayer a 28. percben került komoly bajba: Sigurdsson csinált bohócot a Gyógyszergyáriak védelméből, a térfél közepéről elindulva cselezte végig magát, majd jobbról lőtte ki a hosszú sarkot (0-1). Jupp Heynckes együttese Kadlec fejesével a 40. percben egyenlített (1-1), de csak a második félidő elején lélegezhetett fel, amikor Vidal Kiessling visszafejelt labdáját a kapuba passzolta (2-1). Ezzel az esti Mönchengladbach-Dortmund meccs eredményétől függetlenül biztosan elmarad a bajnokavatás.


Schalke 04-Kaiserslautern 0-1 (0-1)
Gólszerző: Lakic (42.)

 

A vendégek Lakic góljával szerezték meg a vezetést az első félidő hajrájában, a horvát támadó 15 méterről, középről lőtt a kapu jobb oldalába, Neuer csak szemével követte a labdát (0-1). Több gól már nem esett a mérkőzésen, a Schalke először kapott ki a Bundesligában, mióta Ralf Ragnick irányítja a csapatot.

St. Pauli-Werder Bremen 1-3 (1-0)
Gólszerző:Bartels (29.), illetve Thorandt (50. - öngól), Pizzaro (73., 74.)


Később:
Borussia Mönchengladbach-Borussia Dortmund 18:30
Vasárnap:
VfL Wolfsburg-1. FC Köln 15:30
1. FC Nürnberg-FSV Mainz 17:30

Bundesliga 31. forduló