Cselgáncs Eb

Bor Barna az aranyéremért küzdhet

  • MTI

A +100 kg-os Bor Barna bejutott a döntőbe az Isztambulban zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A paksiak "nehézfiúja" a lett Vladimirs Osnacs, a német Robert Zimmermann és az orosz Andrej Volkov után, az elődöntőben az Eb-harmadik grúz Zviadi Handzsaliasvilivel találkozott.

A tavaly Eb-ezüstérmes magyar intésekkel jukóelőnyhöz jutott, majd a hajrában még egy jukót kapott egy földre vitelért, így egymás után másodszor jutott a kontinenstorna fináléjába. Ott nem ő számít esélyesnek, ellenfele ugyanis a súlycsoport és alighanem az egész dzsúdóvilág legnagyobb sztárja, a négyszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes francia Teddy Riner lesz, aki mind a hat eddigi összecsapásukon megverte Bort. Az éremcsaták magyar idő szerint 16 órakor kezdődnek.

A 2007-ben Európa-bajnok Hadfi első találkozóján az ugyancsak Eb-első orosz Tagir Hajbulajevvel nézett farkasszemet, és bár sok akciót indított, ellenfele egyszer jukót érően vitte földre őt, és a hajrát "kibekkelve" győzött.

Ami a versenynap többi magyarját illeti, 90 kg-ban Madarász Tamás és Vér Gábor is rögtön kikapott, és Hadfihoz hasonlóan befejezte szereplését, míg a 78 kg-ban címvédő Joó Abigél később kezdi meg szereplését.