Serie A előzetes

Bariban három magyar is pályán lehet, a címvédő a Laziót fogadja

Amennyiben a Koman Vladimirt és Laczkó Zsoltot foglalkoztató Sampdoria legyőzi a Rudolf Gergellyel felálló Barit, akkor már semmi sem menti meg őket a kieséstől.

Rudolf harca a labdáért - Fotó: MTI

Kivételesen az összes találkozót szombaton játsszák az olasz élvonalban a hétvégén. A nyitó mérkőzés a Roma-Chievo összecsapás lesz, ahol a hazaiaknak mindenképpen meg kell szerezniük a három pontot, amennyiben a következő szezonban is a Bajnokok Ligájában szeretnének indulni. Jelenleg hét pontra állnak a negyedik helyezett, városi rivális Laziótól, így az összes hátralévő találkozón a győzelem a céljuk Tottiéknak.

Kieséséi rangadót rendeznek Bariban, ahol a sereghajtó hazaiak feltehetően Rudolf Gergellyel a kezdőcsapatban a Sampdoriát látják vendégül. A genovaiak jelenleg a szintén kiesést jelentő 18. helyen állnak, így létfontosságú számukra, hogy idegenből is elhozzák a három pontot. Könnyen lehet, hogy három magyar futballista is pályán lesz egyszerre, hiszen Koman Vladimir és Laczkó Zsolt is beverekedte magát a Sampdoria kezdőjébe az utóbbi mérkőzéseken.

A kiesés elől próbál menekülni Vass Ádám csapata, a Brescia is, mely a hétvégén viszont a listavezető AC Milannal találkozik, így a pontszerzése még úgy is hatalmas bravúr lenne, hogy hazai környezetben játszik. A piros-feketéknél ugyanakkor két támadó sem állhat Massimiliano Allegri vezetőedző rendelkezésére, ugyanis Pato sérülés, Zlatan Ibrahimovic pedig eltiltás miatt kell, hogy kihagyja az összecsapást.

A forduló egyik nagy rangadóját az európai kupaindulásért harcoló Palermo, valamint a bajnoki címért még versenyben lévő - igaz, a múlt heti Udinese elleni vereséget követően némileg leszakadó - Napoli vívja. Amennyiben a szicíliai alakulat begyűjti a három pontot, akkor a nápolyiak gyakorlatilag lemondhatnak a scudetto megszerzéséről.

A címvédő Internazionale ezúttal a Laziót látja vendégül, a két csapat között mindössze három pont a különbség a tabellán, így Leonardo együttesének győznie kell, ha a szezon végén egyáltalán a dobogón ott akar lenni.

Serie A, 34. forduló:

szombat:

AS Roma-Chievo 12.30
(TV: Digisport Plus)
hatharom-tipp: 1
Bari-Sampdoria 15.00

hatharom-tipp: X

Bologna-Cesena 15.00

hatharom-tipp: X

Cagliari-Fiorentina 15.00

hatharom-tipp: 1

Genoa-Lecce 15.00

hatharom-tipp: 2

Internazionale-Lazio 15.00
(TV: Digisport Plus)
hatharom-tipp: X
Palermo-Napoli 15.00 

hatharom-tipp: X
Udinese-Parma 15.00

hatharom-tipp: 1

Brescia-AC Milan 19.00
(TV: Digisport Plus)
hatharom-tipp: 2

Juventus-Catania 21.00
(TV: Digisport Plus)
hatharom-tipp: 1