Serie A

A Roma Perrotta korai góljával nyert a Chievo ellen

A fővárosiak többször is végleg eldönthették volna a találkozót a motiválatlan Chievo ellen, ám végül csak 1-0-ra tudtak nyerni.

Perrotta döntötte el a három pontot - Fotó: AFP

A Roma az utolsó szalmaszálat ragadta meg a Chievo elleni győzelemmel, még van esélyük a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolására.
Egyértelmű volt, melyik a motiváltabb csapat, hiszen a Chievo mind a kieséstől, mind a nemzetközi porondot jelentő helyektől messze volt a találkozó előtt, a fővárosiak viszont a BL-be jutásért harcoltak.

Már a 4. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes, amikor röviden szabadított fel a Chievo védelme, Tottitól De Rossi kapta a labdát remek ütemben, aki visszagurított, Perrotta pedig 13 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).

Az első félidő vége előtt még növelhette volna előnyét a Roma, de Vucsinics nagy helyzetben rontott, így maradt a szünetben az egygólos hazai előny.
Egy óra elteltével Vucsinics 18 méteres emelését ütötte bravúrral szögletre a vendégek kapusa.

A 69. percben Totti beadása az egyik védő fejéről a keresztlécre pattant, a labda pont Perrotta elé került, akinek a lövését fantasztikus bravúrral védte Sorrentino, a vendégek legjobbja. A Roma még többször növelhette volna előnyét, ez azonban nem sikerült, így is megtartották az előnyüket, ami azt jelentette, hogy továbbra is megmaradt az esélyük a negyedik helyre.

Serie A, 34. forduló

AS Roma-Chievo 1-0 (1-0)

Gólszerző: Perrotta (4.)