La Liga előzetes

A Realnak ismét Valenciában kell nyernie

  • DA

Az újabb, Bajnokok Ligája-elődöntőbeli El Clásico előtt a friss Király Kupa-győztes Real Madrid a szerdai finálé színhelyére, a Mestallába utazik vissza, a királyiak a harmadik Valenciával mérkőznek a spanyol bajnokság 33. körében. A pontvadászatot vezető, de a Real elleni kupadöntőt elbukó Barcelona könnyűnek tűnő feladat előtt áll, a Camp Nouban fogadják a Vadócz Krisztiánt foglalkoztató Osasunát.

Cristiano Ronaldo a Valencia elleni spanyol bajnoki meccsen a Bernabéu Stadionban.
Az „El Clásico 3.0”, vagyis a szerdai, madridi BL-elődöntő előtt a Real Madridra nehéz küzdelem vár, a harmadik helyezett Valencia otthonába látogatnak. A királyiak játékosait hajthatja a kupagyőzelmet követő örömmámor, ugyanakkor fáradtak, és még két Barcelona elleni fellépés vár rájuk, így könnyen elképzelhető, hogy José Mourinho nem az alapcsapatot küldi pályára a Mestallában. Ebből a Valencia profitálhat, amely biztosan, hat egységgel őrzi bronzérmes pozícióját a Villarreal előtt, de újabb ponttal, vagy pontokkal gyakorlatilag megnyerné a „szegények bajnokságát”.

A blancóknál biztosan nem lép pályára Sami Khedira, a német középpályás rásérült combjára a Barca ellen, és kidőlt a csapatból a szezon hátralévő részére. Unai Emery alakulata utolsó három meccsén legalább három gólt szerzett, jó formában van, ugyanakkor a másik oldalon ott van Gonzalo Higuaín, aki eddig már négyszer köszönt be a Denevéreknek, és sérüléséből felépülve szerepet kaphat a találkozón. Decemberben Cristiano Ronaldo duplájával 2-0-ra nyert a Real a Bernabéuban, de mindkét gól azután született, hogy David Albelda kiállítása miatt emberelőnybe került a Mourinho-csapat.

A Barcelonának - elviekben - nem okozhat gondot a 16. helyezett, 50 (!) ponttal kevesebbet gyűjtő Osasuna legyőzése, még úgy sem, hogy feltehetően Pep Guardiola is a Barca B-t küldi harcba a Camp Nouban. Ha a katalánok nyernek, akkor sorozatban már 14. hazai meccsüket zárják győzelemmel, amire 1993 óta nem volt példa. Guardiola a szintén a kupadöntőn megsérült Adrianóval, illetve Bojan Krkiccel és Éric Abidallal nem számolhat. José Luis Mendílibar együttesében Aranda, Ruper és Masoud sérült, Soriano, Punal Sergio eltiltott. Az Osasunában Vadócz Krisztián is pályára lépne, a magyar válogatott középpályás a spanyol Király Kupa-döntője előtt a Hathárom Rádiónak nyilatkozva beszélt a csapatba kerülési esélyeiről:„Van olyan meccs, amikor csak rövidebb időre állok be, mivel a kereten belül nagy a rotáció. Ettől függetlenül remélem, hogy a maradék hat fordulóban több szerepet kapok. Bízom benne, hogy a Barca ellen pályára léphetek.” A pamplonaiak egyébként mindössze nyolc pontot szereztek az idényben idegenben, ami a második legrosszabb arány a ligában.

Az európai kupaindulást érő helyezésekre hajtó csapatok közül a 4. Villarreal a 7. Sevillát látja vendégül, az Athletic Bilbao a Real Sociedaddal, az Atlético Madrid a  Levantéval meccsel.

A spanyol élvonal másik magyar légiósának, Pintér Ádámnak a csapata, a 18. Real Zaragoza élethalál-harcot vív a forduló hétfő esti zárómeccsén, amikor a sereghajtó, kiesőnek tekinthető Almeríát fogadja.

La Liga állása 33 forduló után

Primera División, 33. forduló:

Valencia-Real Madrid
szombat 18:00 (TV: Sport 2)   hatharom-tipp: 2
FC Barcelona-Osasuna
szombat 20:00 (TV: Sport 2)
hatharom-tipp: 1

Athletic Bilbao-Real Sociedad
szombat 22:00 (TV: Sport 2)
hatharom-tipp 1

Hércules-Deportivo La Coruna vasárnap 17:00
hatharom-tipp: 2

Real Mallorca-Getafe
vasárnap 17:00
hatharom-tipp: 1

Racing Santander-Málaga
vasárnap 17:00 
hatharom-tipp: x

Sporting Gijón-Espanyol
vasárnap 17:00 
hatharom-tipp: 2

Atlético Madrid-Levante
vasárnap 19:00 (TV: Sport 1) hatharom-tipp: 1

Sevilla-Villarreal
vasárnap 21:00  (TV: Sport 1) hatharom-tipp: 2

Real Zaragoza-Almería
hétfő 21:00 (TV: Sport 1)
hatharom-tipp: x