Aston Villa

Houllier kórházban, asszisztense helyettesíti a Stoke ellen

Gerard Houlliert orvosai továbbra is kórházi megfigyelés alatt tartják, a szombati, Stoke City elleni bajnokin asszisztense, Gary McAllister ül le az Aston Villa kispadjára. A szívbeteg francia szakembernek játékosai is kollégái is üzentek.

Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy szerdai rosszullété követően kórházba került az Aston Villa menedzsere. A francia szakember 2001 októberében, még a Liverpool főnökeként életmentő szívműtéten esett át, a Liverpool-Leeds United mérkőzés közben lett rosszul. A 11 órásműtétjét követően 2002 márciusában tért vissza a Vörösök kispadjára.

Gerard HoullierA szurkolók által az év játékosának választott Stewart Downing, és a januárban klubrekordot jelentő 18 millió eurórért szerződtetett Darren Bent is buzdító szavaikkal bátorították a 63 éves trénert.
"A klubnál mindenkit érint menedzserünk hirtelen jött rosszulléte. A legjobbakat kívánjuk neki és a családjának. Szerencsére jó híreket kapunk az állapotáról, várjuk a mielőbbi visszatérését. Szombaton érte is játszunk a Stoke ellen, biztos vagyok benne, hogy ha győzünk, az sokat segíthet rajta" - fogalmazta meg a csapat üzenetét Downing.

"Ahogy ide szerződtem, az első perctől fogva a szárnyai alá vett, mindenben segített nekem, minél jobb játékost akar faragni belőlem. Minden társam szeretné, ha mielőbb meggyógyulna. Természetesen az egészsége a legfontosabb, de nagy szükségünk van rá" - nyilatkozta Darren Bent.

Játékosain kívül Houllier több kollégája is megszólalt:
"Az egészsége mindennél fontosabb, az egész csapat nevében küldöm neki jókívánságaimat. Biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobb kezek között van" - így Kenny Dalglish, a Liverpool menedzsere. Houllier maga is irányította a Vörösöket 1998 és 2004 között.

"Jobbulást kívánok barátomnak, Gerardnak. Remélem, mielőtt kiengedik a kórházból, mert remek ember és kiváló edző" - Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere.

"Mindenki Gerard gyors felépülését szeretné a labdarúgásban. Biztos vagyok benne, hogy nem kell őt sokáig nélkülöznünk" - Tony Pulis, a hétvégi ellenfél Stoke City főnöke.

A birminghami együttest ideiglenesen irányító Gary McAllister nem készül arra, hogy sokáig helyettesítse francia felettesét, és a szombati találkozó előtt is egyeztetett vele. McAllister tájékoztatása szerint egyelőre nincs szükség műtétre, de továbbra is kórházban tartják kezelőorvosai Houllier-t.