Pick-Szeged

Egyelőre nem tudunk a Veszprémmel versenyezni - Mezei

Mezei Richárd világos jövőképet vázolt fel, két-három év múlva érhetik utol az itthon egyeduralkodó MKB Veszprémet.

MEzei Richárd

A Pick lett a szegedi kézilabdacsapat fő tulajdonosa, amivel megoldódhatnak a csapat anyagi gondjai. A Zrt. vezérigazgatója, Mezei Richárd volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának a vendége.

„Stabilitást adhat a jövőre nézve, azon kevés klubok közé fogunk tartozni, akik a játékosait ki fogja fizetni. Egyelőre nem tudunk és nem is szeretnénk a Veszprémmel versenyezni, számokkal lehetne vagdalózni, de nem szeretnénk. 50-100 millió Forinttal megnövekedhet a költségvetésünk, most stabilak vagyunk, de ahhoz, hogy az MKB-val versenyezni tudjunk, ahhoz még szponzorokat kell megnyernünk. Két-három év múlva lehetünk méltó ellenfelek” – mondta az egykori kiváló beállós.

Hozzátette, legalább hat-nyolc jó csapatra van szükség a bajnokságban, ahhoz, hogy érdemi előrelépést lássunk. A szegediek célja jövőre az idén célként kitűzött második helyük megtartása lesz.

„Utánpótlásszinten szeretnénk egy bázist létrehozni. Nem szeretnénk külföldi játékosokat igazolni, de ha nincsenek megfelelő minőségű magyar kéziseink, akkor muszáj máshonnan hozni. Nem kötelező a Pick Szegedben játszani, olyan hozzáállású emberekre nincs szükségünk, akik nem teszik ki a lelküket a pályára. A szponzorainkat és szurkolóinkat ugyanis ki kell szolgálnunk. Az önkormányzat támogatását meg kell köszönnünk, most fogunk hároméves szerződést kötni velük.”

A klubvezető elmondta még, Skaliczki László vezetőedző szerződése lejár idény végén, de a továbbiakban is számítanának rá, reméli, hogy az a jövőkép, amit a szakember elé felvázoltak, megfelelő lesz a megállapodáshoz.