Spanyol Király Kupa

Hogy ki játszik a Barcelonában, nem a mi problémánk - Mourinho

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője is megtartotta a Spanyol Király Kupa-döntő előtti sajtótájékoztatóját kedd este. A 'Special One' elárulta, 4-3-3-as felállásban küldi ki játékosait a Mestalla gyepére. Az este 21.30-kor kezdődő mérkőzésen Mourinhóék ellenfele az ősi rivális FC Barcelona lesz.

Mourinho, a Spanyol Király Kupa-döntője előtt a sajtótájékoztatón nyilatkozott.
A portugál szakvezetőt a média munkatársai természetesen a Copa del Rey döntő kapcsán kérdezték.
"Nem akarok jóslatokba bocsátkozni, ugyanis a fináléknak sosincs favoritja. Mindkét együttesnek ugyanakkora esélye van a győzelemre. Remélem, egy szép meccset láthatunk, és a lelátón valamint az utcákon nem lesz incidens. Ezek a szokásos szavak a döntő előtt, melyekben én igazán hiszem. Játszottam számos csapat ellen már döntőt, így voltak köztük gyengébb és erősebb ellenfelek, mégis mind kiegyensúlyozott játékra volt képes. Ez a természetes tendenciája egy finálénak."

Mourinho első fináléjára készül a blancókkal, aki azonban nem érez magán semmilyen terhet.
"Ez az első döntőm a Real Madriddal, mégis nyugodt vagyok. Van tapasztalatom olyan mérkőzésekről, mint amilyen a mai lesz, így sokkal nyugodtabb vagyok más edzőknél, akik még sosem ültek a csapat kispadján. Magabiztosságunk abban rejlik, hogy sikeres munkánk címeket eredményez. Ha nyerünk, nagyszerű. Ha nem, dolgozunk tovább."

Pep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője nyilatkozatában leszögezte, "Szerdán Pinto és tíz csapattársa lép pályára". A Special One természetesen azonnal reagált a maga módján, aki azonban újdonsággal nem szolgált.

"Négy hátvéddel, három középpályással és három támadóval fogunk játszani. Támadni akarunk és gólokat szerezni, mikor nálunk lesz a labda, ellenkező esetben csapatként kell védekeznünk. Ez azt jelenti, az egész csapat támadásban és védekezésben is aktívan kell dolgozzon."

A portugál beszélt a szombati defenzív taktikáról is, amit Johan Cruyff és Alfredo Di Stefano is élesen bírált.

"Száz százalékban elkötelezett vagyok a munkám iránt. Úgy vélem, ezért választott engem az elnök. Vannak emberek, akik nem értenek egyet döntéseimmel, azonban én vagyok az edző és az én feladatom a döntések meghozatala. Ennek a mérkőzésnek semmi köze sem lesz a szombaton látottakhoz. Sosem tudhatod mit hozhat egy ilyen mérkőzés. Meglátjuk miképp alakulnak a dolgok, ezt követően értékelünk. Az, hogy ki játszik a Barcelonában, az nem a mi problémánk. A taktikánkat már tegnap eldöntöttem."

Végül szó esett a motivációs tényezőről is, melynek Mourinho nem tulajdonít nagyobb szerepet.
"Nincs szükség ösztönözni a játékosokat egy olyan mérkőzés előtt, mint amilyen a mai lesz. Nyerni szeretnénk. Mindannyian ismerjük a Real Madrid történelmét, a győzelem elvárt dolog. Ez az, amit megpróbálunk elérni."