Bundesliga

Csalódott dortmundi szurkolók

  • VNA

Húszszoros túljelentkezés volt a Borussia Dortmund idei utolsó Bundesliga találkozójára. A bajnoki cím ünnepléséből azonban sokan kimaradnak.

Közel négyszázezer szurkolójának okozott csalódást szerdán a Borussia Dortmund labdarúgó csapata. Eldőlt ugyanis, hogy kik lehetnek azon szerencsések, akik ott lehetnek a csapat utolsó hazai mérkőzésén. A Bundesligát négy fordulóval a vége előtt nyolc pontos előnnyel fölényesen vezető Dortmund május 14-én – jelen állás szerint ünnepi – találkozón fogadhatja majd az Eintracht Frankfurtot, amely iránt óriási volt az érdeklődés. A csapat 51.200 (!) bérletessel rendelkezik, így hiába nagy befogadóképességű a Dortmund Signal Iduna Park elnevezésű stadionja, a vendégeknek juttatott 8.000 belépő után fennmaradó 21.000 helyre közel húszszoros volt a túljelentkezés. Az összesen 396.064 jelentkező közül szerdán váltak ismertté a szerencsés nyertesek, a többiek viszont lemaradnak a stadionon belüli ünneplésről.

A Borussia Dortmund szombaton az utolsó helyezett Mönchengladbach vendége lesz és amennyiben nyer és az üldöző Leverkursen újabb pontokat veszít, akkor már akár három fordulóval a szezon vége előtt is bajnok lehet. A klub illetékesei azonban szerdán azt is közölték, hogy erre az esetre még nem terveznek semmilyen hivatalos ünneplést, azzal megvárják a hazai találkozókat.