DVTK

Jobban akartuk a győzelmet - Benczés Miklós

Címkék:

"Nem egy szokványos NB II-es találkozó volt, a játékostól az edzőkön és játékvezetőn át a szurkolókig mindenki sokkal feszültebb volt az átlagosnál" - mondta a DVTK vezetőedzője a vasárnapi derbiről.

Benczés Miklós optimista - Fotó: boon.huBenczés Miklós büszke arra, hogy kétszer is pontrúgás után tudták bevenni a Nyíregyháza kapuját az  NB II Keleti csoportjának csúcsrangadóján vasárnap.

"Ha összehasonlítjuk a két csapatban pályára lépő játékosok magasságát, akkor szembetűnő a hazai fölény, ezért bravúros teljesítmény a két pontrúgás után szerzett gól, míg ők nem tudtak élni az előnyükkel. Ebből is látszik, jobban koncentrált a Diósgyőr, nem túlzás, ha azt mondom, a mi játékosaink jobban akarták a győzelmet. A Nyíregyháza minden mindegy alapon kezdett el futballozni háromgólos hátrányban, ami a lehető legveszélyesebb a futballban. Felszabadultak a teher alól, Brekk János sorra cserélte be a csatárokat - a végén már négyen voltak -, ami okozott néhány meleg szituációt. A kérdésre válaszolva, azt éreztem, hogy meg fogjuk nyerni a mérkőzést. Éreztem a csapatban annyi fizikai és mentális erőt, hogy a hátra lévő néhány percet még emberhátrányban is lehozzuk, ezért kicsit sem bizonytalanodtam el, bár a korábbinál sűrűbben pillantottam az órára" - nyilatkozta a dvtk.eu-nak a 3-2-es győzelem után a szakember.

Fantasztikus hangulat volt a találkozón, a másodosztályban nem minden nap megy ki 8000 néző a stadionba.

"Szinte kézzel tapintható volt a feszültség, ezért is álltam a lehető legközelebb a pályához. Nem egy szokványos NB II-es találkozó volt, a játékostól az edzőkön és játékvezetőn át a szurkolókig mindenki sokkal feszültebb volt az átlagosnál. Igazi rangadóhangulat volt. A mérkőzés előtt azt sulykoltam a játékosokba, hogy egy Nyíregyháza - Diósgyőr mérkőzés nem azért rangadó, mert az első látogat a másodikhoz, hanem azért, mert nagyon fontos a szurkolóinknak. A helyszínen kétezer, a televízió előtt további sok ezer nézőnek tudtunk örömet szerezni, ami mindennél fontosabb."

Benczés Miklós még mindig nem szeretne semmit elkiabálni, de a bajnokságban másodszor győzték le a Nyíregyházát, ami sokat számíthat.

"Az eredmény azt mutatja, hogy ezen két mérkőzésen mindenképpen jobbak voltunk. Hogy összességében? Nem akarom elkiabálni, de igen. Három ponttal mindenképpen közelebb vagyunk a bajnoki címhez, mint a Nyíregyháza, mert ennyi az előnyünk, azonban nagyon sok van hátra, hiszen a szezon fele sem telt el, nem árt óvatosnak lenni. Lépésről lépésre kell haladnunk, majd a végén meglátjuk, mire lesz elég" - jelentette ki a DVTK mestere.