Spanyol Király Kupa

Casillas első győzelmére készül a Reallal

A Real Madrid hálóőre, Iker Casillas a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában beszélt a soron következő mérkőzésükről, a Király Kupa fináléról. Mint ismert, a szerda esti döntőben a spanyol labdarúgás két legeredményesebb egyesülete, a Real Madrid és az FC Barcelona mérkőzik meg.

Iker Casillas, a Real Madrid kapusa véd a Barcelona elleni bajnoki meccsen.
A 11 éve a blancókat szolgáló Casillas még egyszer sem emelhette magasba a Copa del Rey serleget. A játékos szeretné, ha ez a sorozat most megszakadna:
"Nagyon fontos trófea a Real Madrid számára. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy az utóbbi 17 év alatt egyszer sem tudjuk megnyerni. Mindennél fontosabb, hogy elhódítsuk e serleget. Nem foghattam a kezemben még egyszer sem, pedig 11 éve itt játszom."

A klasszis továbbá beszélt a Madrid idei célkitűzéseiről:
"Mindannyian hisszük, itt az ideje trófeákat nyerni. Pontosan tudjuk, hogy nem lesz egyszerű feladatunk. Remek mérkőzés lesz Spanyolország két legjobb együttese között. Bármi megtörténhet ezen a találkozón, azonban reméljük, sikerül megnyernünk a kupát. A motivációnk mindig ugyanolyan erős kell legyen, függetlenül attól, hogy ki az adott ellenfelünk. A legfontosabb számunkra az, hogy a szezon első trófeáját mi szerezhessük meg."

A spanyol válogatott hálóőr hisz abban, hogy a szerdai találkozó sokkalta inkább a futballról fog szólni, mintsem a konfliktusokról.
"Szerdán a mérkőzés elejétől a végéig koncentrálnunk kell, amely hatványozottan érvényes a szezon hátralevő összecsapásaira. Csapatként kell küzdenünk, senki sem fogja csak úgy a kezünkbe nyújtani a címet. Reméljük, nem lesz probléma a pályán és mindkét fél a futballra koncentrál. A fair play szellemében akarunk játszani, s nem provokálni ellenfelünket. Hétvégén bebizonyítottuk a pályán tiszteletünket a riválissal szemben. Sokan gyerekeikkel fognak a stadionba jönni, akiknek példát kell statuálnunk, elvégre mi vagyunk azok, akikre ők felnéznek."

Casillas természetesen szót ejtett a két együttes hétvégi mérkőzéséről is, szerinte a csapat küzdeni akarásból jelesre vizsgázott.
"Ezek a találkozók motiválják a játékosokat. Sosem szabad feladnunk, melynek ékes példája a szombaton elért eredményünk. Mindvégig harcoltunk, futottunk, egy szóval azt tettük, amit a rajongóink elvárnak tőlünk minden mérkőzésen. A szimpatizánsaink olyan Real Madridot akarnak, amely sosem adja fel."