Premier League

Wenger dühös, Dalglish öröme határtalan

Rettentően igazságtalannak tartja Arsene Wenger a vasárnap esti, Liverpool elleni 1-1-es döntetlent. A végeredményt két büntető döntötte el, amik a hosszabbítás hetedik és 12. percében születtek. A pontosztozkodás az Ágyúsok bajnoki címébe kerülhet. A Vörösök menedzsere, Kenny Dalglish rettentően boldog volt, örömében Anglia legnagyobb klubjának nevezte a Liverpoolt.

"A problémákból is esélyt kell kovácsolnunk""A hosszabbítás 11. percében fújták be ellenünk a tizenegyest. A bíró korábban nyolc percet jelzett. Nem ért büntetőt az eset, és egyszerűen nem értem, miért nem fújták már le jóval korábban a mérkőzést."

"Eboué nem bántotta Lucast. Egyértelműen a labdára ment. A lefújás után megkérdeztem a játékvezetőt is, de azt válaszolta, hogy neki semmit sem kell megmagyaráznia nekem."

Arsene Wenger a Liverpool elleni bajnoki után

"Egyszerűen nem értem, miért veszettünk két pontot. A Liverpool a védekezésre állt be, nem volt könnyű helyzetbe kerülnünk. Minden csapatnál, akik eddig idejöttek hozzánk, jobban védekeztek."

"Fizikailag kimerültek a játékosaim, néhányan már 40-45 meccsnél tartanak. De még nincs vége, hátralévő mérkőzések sorsdöntőek lesznek. Még él a remény, 15 forduló óta veretlenek vagyunk, de ezzel együtt is túl sok pontot pazaroltunk el (15-ből hétszer, valamint az utolsó három hazai bajnokijukon is ikszeltek - a szerk.)."

Wenger nem túl sportszerű módon nem volt hajlandó kezet fogni a találkozó után a Vörösök menedzserével, Kenny Dalglish-al. "Jobb, ha nem ismétlem meg, mi hangzott el" - mondta a vendégek trénere utólag.

"A legnagyobb lélek a világon""Nem hinném, hogy jelenleg van olyan csapat rajtunk kívül, amely elkötelezettebben játszana, nagyobb lélekkel játszana. Először Fábio Auréliót vesztettük el, és egy 17 éves srácot kellett küldenem a helyére. Elveszettük a kapitányunkat, és egy 18 éves jobbhátvéd ment a helyére. Megsérült a középcsatárunk, gól kaptunk a hosszabbítás nyolcadik percében, de még mindig küzdöttünk, nem hittük el, hogy vesztesen hagyhatjuk el a pályát"

Kenny Dalglish"Aki ma ott volt, láthatta, hogy szívvel-lélekkel küzdöttek a fiúk, látták, milyen teljesítményre képesek. Az én szememben még mindig mi vagyunk Anglia, sőt az egész világ legjobb klubja! Csak az elmúlt években elmaradtak a sikerek."

A Liverpoolban - főleg a kényszerű cserék miatt - három tizenéves is volt a pályán: John Flanagan 18, Jack Robinson 17 éves, és Dalglish a nemrég a huszat betöltött Jonjo Shelveyt is közéjük sorolta. A menedzser büszkén méltatta őket: "Flanno (Flanagan) elképesztő volt, mintha évek óta a Premier League-ben játszana, pedig ez volt a második mérkőzése! Jack (Robinson) is tökéletesen illeszkedett a csapatjátékba. Jonjo és pici Jay (Spearing) is fantasztikus volt ma. Az elmúlt másfél évben elképesztő fejlődés ment végbe az Akadémián."

A riporterek a büntetőkről is faggatták Dalglisht: "Mindkettőt jogosnak vélem. Szerintem tizenegyes és tizenegyes között nincs különbség, ezen nem érdemes vitatkozni."

Premier League, 33. forduló:
Arsenal-Liverpool 1-1 (0-0)
Gólszerző:Van Persie (90.+7 - tizenegyesből.), illetve Kuyt (90.+12. - tizenegyesből)


A Premier League állása