Légiósaink

Waltner győztes gólt lőtt, betalált Dzsudzsák és Stieber is

  • DA

A hétvégén kevesebb babér termett légiósainknak az elmúlt hetekhez képest. Múlt héten hat gólt szereztek az európai bajnokságokban játékosaink, most három találat fűződik a nevükhöz: a PSV-ben Dzsudzsák Balázs a Heracles kapuját vette be a 2-0-ra megnyert bajnokin, Waltner Róbert a Mattersburg győztes gólját szerezte az osztrák Bundesligában, Stieber Zoltán (Aachen) az Erzgebirge Aue ellen talált be a német másodosztályban. Közülük utóbbi szomorkodhatott, mert vezető gólt rúgott, de 5-1-re kikapott klubja. A sérüléséből felépült Hajnal Tamással ismét győzött a Stuttgart, a magyar középpályás remek teljesítményt nyújtott.

ANGLIA

Gera Zoltán csapata, a Fulham nem lépett pályára a hétvégén a Premier League-ben, ellenfele, a Bolton Wanderers az FA-kupában volt érdekelt. A mérkőzést április 27-én pótolják. Az FA-kupában a Bolton kapuját a negyeddöntő kivételével Bogdán Ádám védte, talán most, az elődöntőben is jobb lehet volna, ha Owen Coyle menedzser a magyar portásnak szavaz bizalmat, csapata ugyanis 5-0-ás, megsemmisítő vereséget szenvedett a Stoky Citytől, és bejutott a fináléba. Gulácsi Péter a cserekapus volt a Liverpoolban az Arsenal elleni, drámai végjátékú, 1-1-el végződött meccsen.

A másodosztályban nem termett babér légiósainknak: Fülöp Márton (Ipswich Town, 1-0-ra nyert a Bristol City ellen) és Gyepes Gábor (Cardiff City, 3-0-ra nyert a Portsmouth ellen) padozott, Priskin Tamás csak csereként állt be a Swansea Citybe a Burnley ellen vesztes mérkőzésen (1-2). Buzsáky Ákos klubja, a Queens Park Rangers hétfőn este csap össze a Derby Countyval.

SPANYOLORSZÁG

Vadócz Krisztiánék (Osasuna) 2-1-re kikaptak hazai pályán az Athletic Bilbaótól, a magyar középpályás padozott. Pintér Ádám csapata, a Real Zaragoza hétfőn este játszik a Villarreallal.

NÉMETORSZÁG

Hajnal Tamás felépült combsérüléséből, így ismét a pályán segíthette a Stuttgartot. Bruno Labbadia csapatára nagyon jó hatással volt a karmester visszatérése, 3-1-re verték idegenben a Kölnt, Hajnal a remek támadásszervezés mellett gólpasszal vette ki részét a sikerből. A Szalai Ádámot nélkülöző Mainz emberhátrányban verte 1-0-ra a Mönchengladbachot. Lőw Zsolt a kispadon ült.

A Bundesliga 2-ben az elmúlt fordulóhoz hasonlóan ismét gólt szerzett Stieber Zoltán, de az Alemannia Aachen súlyos zakóba szaladt bele az Erzgebirge Aue ellen, hazai pályán kaptak ki 5-1-re. Király Gáborék (1860 München) 2-1-es verséget könyvelhettek el az FSV Frankfurt otthonában. Futács Márkó padozott az Ingolstadtban (3-0-ra verték a Bochumot), Torghelle Sándor úgyszintén az Union Berlint 3-0-ra verő Fortuna Düsseldorfban.

OLASZORSZÁG

Rudolf Gergely végigjátszotta a Bari Cesena elleni meccsét, csapata 1-0-ra kikapott. Vass Ádám a cserepadon ült a Genoa elleni súlyos, 3-0-ás vereség alkalmával. A Sampdoria a Milan otthonában szaladt bele a késbe (0-3), Laczkó Zsolt és Koman Vladimir az elmúlt hetekkel ellentétben végig a pályán volt.

A másodosztályban Filkor Attila (Triestina, 2-1 a Portogruaro ellen) és Feczesin Róbert (Ascoli, 1-0 a Pescara ellen) együttese is nyert, Feczesint a hajrában cserélték le, Filkor végigjátszotta a találkozót.

HOLLANDIA

Dzsudzsák Balázs 16. bajnoki gólját szerezte a PSV-ben az idényben a Hercales ellen 2-0-ra megnyert bajnokin. Az eindhoveniek jobb gólkülönbséggel vezetik a tabellát a Twente előtt. A Roda 5-2-re verte a VVV Venlót az eltiltott Bodor Boldizsár nélkül, az ellenfél keretébe nem került be Tóth Balázs. A Bredában Fehér Csaba végig a pályán volt az Excelsior ellen, Horváth Gábort nem nevezték. Simon András padozott az Excelsiorban, csapata 2-1-re nyert. A Nec Nijmegenben Babos Gábor cserekapus volt a 2-1-re elveszett találkozón, Simon Krisztián klubja, a Feyenoord újabb gólzáporos győzelmet aratott (múlt héten 4-0-ra verték az Utrechtet), 6-1-re ütötték ki a Willem II-őt, sajnos a magyar szélső ismét csak csereember volt, a hajrában állt be.

A másodvonalban Zsidai László végig a pályán volt a Go Ahead Eagles ellen 4-3-ra elveszített találkozón.

Dzsudzsák gólja 0:05-től:

BELGIUM

Juhász Roland Anderlechtje a felsőházi rájátszásban két vereség után győzi tudott, 2-0-ra a Genk ellen. Juhász, és az ellenfélnél Tőzsér Dániel is végigjátszotta a bajnokit. Az Anderlecht egy ponttal vezeti a tabellát Tőzsérék előtt.

Az alsóházban a Sint-Truiden 2-1-re kikapott a Kovács Pétert foglalkoztató Liersétől. Előbbiben Tisza Tibor nem került be a keretbe, míg Kovács sérült.

OROSZORSZÁG

Huszti Szabolcs klubja, a Zenit 3-1-re nyert az Amkar Perm otthonában, a magyar középpályás kezdő volt, az 59. percben cserélték le. A Volga 1-0-ra kikapott Moszkvában a Lokomotívtól, Gaál Miklóst nem nevezték a meccsre.

GÖRÖGORSZÁG

Véget ért a Szuper Liga 2010-2011-es szezonja, amit a Megyeri Balázst foglalkoztató Olympiakosz Pireusz nyert. Bajnoknak mondhatja magát a tavasszal kölcsönben a Voloszt erősítő Németh Krisztián is. A záró fordulóban az Olympiakosz gálamérkőzésen 6-0-ra verte a Láriszát, Megyerit a második félidőben cserélte be Ernesto Valverde vezetőedző, a visszavonuló Antonisz Nikopolidisz helyére. A Volosz bravúrgyőzelmet aratott a Panathinaikosz ellen, így bejutott az európai kupaindulást érő helyekért folytatott rájátszásba (az egy BL-selejtezős és két El-selejtezős helyért a Panathinaikosz (3 bónuszpont), az AEK (1), a PAOK (0) és az Olympiakosz Volosz (0) küzd meg. Szélesi Zoltán végig a pályán volt a Voloszban, Németh Krisztián a hajrában állt be. Kiss Zoltán csapata, a Panszerraikosz kiesett az élvonalból, az utolsó körben 4-0-ra kikaptak hazai pályán az Ergotelisztől, Kiss padozott.

AUSZTRIA

A Sturm Grazot hazai pályán verte a Salzburg, Szabics Imre (Sturm) és Bodnár László (Salzburg) is végigjátszotta a mérkőzést. A Mattersburg Waltner Róbert találatával verte idegenben az éllovas Austria Wient - a csatár negyedik gólját szerezte az idényben.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

A Sion 2-0-ás vereséget szenvedett a Zürich otthonában a svájci élvonalban, Vanczák Vilmos végig a pályán volt a vesztes meccsen. Norvégiában Korcsmár Zsolt alakulata, a Brann Bergen 3-3-as döntetlent ért el a Haugesund otthonában, a középpályás részvételével.