NBA

Otthonában kapott ki a Lakers és a Spurs

Vereséggel kezdte az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszását a címvédő Los Angeles Lakers, hazai pályán kaptak ki a New Orleans Hornetstől. Megégett a San Antonio is, a Nyugati nyolcadik Memphis Grizzlies ellen.

Chris Paul (3) a Lakers ellen

A Boston szoros mérkőzésen verte a New York Knickset, Ray Allan az utolsó másodpercekben szerzett egy hárompontost, eldöntve ezzel a meccset a Celtics javára. Az Oklahoma Denver elleni győzelmében Kevin Durant (41 pont) és Russell Westbrook (3) játszotta a főszerepet.

A ligamásodik San Antoniót a Memphis lepte meg, a Grizzlies 101 pontjából a Zach Randolph (25 pont, 14 lepattanó), Marc Gasol (24 pont, 9 lepattanó), Mike Conley (15 pont, 10 assziszt) trió 64-et jegyzett. A Spurs Manu Ginóbili nélkül állt ki, a legjobb Tony Parker volt 20 pontjával, Tim Duncant 16-ot dobott, de ez is kevés volt a sikerhez.

A Nyugati főcsoportmásodik Lakerst a Chris Paul (33 pont, 7 lepattanó, 14 assziszt) vezette New Orleans verte. Kobe Brynt nála is többet dobott (34), hiába, Paul Gasol rossz napot fogott ki (8 pont), a Hornets pedig szinte végig kezében tartotta a mérkőzést.

A rájátszás párharcainak állása:

NBA rájátszás Kelet

NBA rájátszás Nyugat