Átigazolás

Alexander Hleb újra az Arsenalhoz vágyik

A fehérorosz játékos nem találja a játék szépségét Birminghamben

  • Németh Norbert

A Daily Mail értesülései szerint a jelenleg a Birmingham City együttesét erősítő Alexander Hleb jövőre az Arsenalban köthet ki. Mint ismert, Hleb korábban az Ágyúsok játékosa volt, ahonnan nagy reményekkel az FC Barcelonához igazolt. A spanyol bajnokságban azonban nem találta helyét a fehérorosz játékos, aki azóta megfordult a VfB Stuttgart és a Birmingham csapatában kölcsönjátékosként.

Alexander Hleb az Arsenalban 2006 áprilisában West Bromwich elleni Premier League mérkőzésen

"Itt csak harcolnod és futnod kell, nincs sok passzolgatás, amely számomra új. Bár boldog vagyok itt, azonban ez kicsit sem az én stílusom" - utalt a fehérorosz arra, hogy a birminghamiak játékstílusa egészen más, mint amely az Ágyúsokat vagy a katalánokat jellemzi.

"Ez egy másfajta élmény a számomra, amelyet egyébként élvezek. Jobban preferálom a játék szépségét, amely itt kevésbé jellemző. Természetesen száz százalékos odaadással harcolok a csapatért minden egyes mérkőzésen, melyen pályára lépek."

A játékos nyilatkozatában kitért a Barcelonára is, s szót ejtett annak sikeredzőjéről, Pep Guardioláról is: "A Barcelona a világ legnagyobb klubja, azonban nehéz ott játszanod, ha nem spanyol származású vagy. Mindenkivel ez történt, még Henry-val is. Josep Guardiola inkább a spanyol játékosokat játszatja. Nincs sok esélyem ezáltal, hogy játszhassam Barcelonában. Őszintén megvallva, szeretnék a Premier League-ben maradni."

Amikor arról faggatták Hlebet, hogy mely klubban szeretne játszani a jövőben, a következőket felelte: "Pontosan tudom melyikben, s Önök is tudják. Remélem minden jól alakul a jövőmet illetően. Imádom az Arsenalt, mindig a szívemben maradnak az ott töltött évek emlékei, azonban erről még túl korai beszélni. Amennyiben választhatnék, egyértelműen visszatérnék az Ágyúsokhoz" - fogalmazott egyértelműen a fehérorosz, aki minden bizonnyal megbánta, hogy az FC Barcelona együttesét választotta akkoriban.